IPS Portal

In deze portal wordt uitgelegd hoe het door ons ontwikkelde Indoor Positioning System werkt. Door middel van het IPS zijn wij in staat om altijd en overal uw exacte binnen locatie te bepalen.

Werking IPS

GPS bepaalt uw exacte buiten locatie door middel van satellieten. Helaas werkt GPS niet binnen en ook niet op verdiepingsniveau, daarom hebben wij IPS ontwikkeld. IPS staat voor Indoor Positioning System. IPS kan gezien worden als het equivalent van GPS, maar dan voor toepassing in gebouwen.

IPS maakt gebruik van wifi en bluetooth signalen. Onze app vangt wifi en bluetooth signalen op en aan de hand van deze signalen bepalen wij uw exacte binnen locatie.

De bluetooth/wifi zender verstuurt een MAC-adres. Dit MAC-adres geven wij de naam van de locatie/ruimte mee. Wij hoeven hiervoor niet in te loggen op uw wifi-netwerk. Belangrijk om te weten is dat een zender (MAC-adres) slechts één naam mee kan krijgen.

Inventarisatie

Om te bepalen of er voldoende wifi-acces points aanwezig zijn om de locatie bepaling te doen, dient u eerst te inventariseren hoe gedetailleerd u de locatie wilt bepalen. Elke zender van een signaal of het nu wifi of Bluetooth is kan slechts één naam mee krijgen.

Voorbeeld: In een gang zijn acht spreekkamers gevestigd en hangt één wifi-access point. De naam van het signaal kan dan zijn, spreekkamers.

Bij een alarm is de locatie dan ‘spreekkamers’. Dit kan voldoende zijn, maar wellicht vindt u het belangrijk dat elke spreekkamer apart als locatie in het systeem naar voren komt. Dan is het noodzakelijk in alle spreekkamers een bluetooth baken te plaatsen. Deze geven wij dan allemaal een eigen naam mee. De locatie die dan bij een alarm meegestuurd wordt is dan bijvoorbeeld spreekkamer 3.

Tekeningen lezen

Als wij, of wij samen met u de wifi-punten ingemeten hebben, geven we precies aan op de kaart aan waar deze wifi en/of bluetooth bakens hangen. Op deze tekeningen zijn de wifi-punten aangegeven met een rode stip, de bluetooth bakens met een blauwe. De tekening geeft u ook een goed beeld van het detail niveau van de IPS-punten.

IPS in ambulante/extramurale setting

Het IPS systeem werkt niet alleen in bij u bekende gebouwen, het werkt ook wanneer u ad hoc een huisbezoek moet doen.

In dat geval zijn er drie mogelijke opties:

Optie 1
Het koppelen van de agenda’s van u en uw collega’s met X-Guard. Inzage in de agenda wordt enkel door de centralist gedaan op het moment van een alarm.

Optie 2
Uw adressen bestand wordt gekoppeld aan ons systeem, deze adressen worden volledig anoniem opgeslagen zonder link tussen X-Guard, uw organisatie en het adres.

Optie 3
Niet alle adressen zijn vooraf bekend, soms moet ad hoc een huisbezoek plaatsvinden. Voor deze gevallen hebben wij Beveiligde Navigatie ontwikkeld. In onze app zit een navigatie functie welke gebaseerd is op Google Maps. Met deze navigatie functie navigeert u naar het adres en op plaats van bestemming bevestigd u dat u op het adres bent. Het systeem scant de omgeving en koppelt eventuele wifi/Bluetooth signalen aan het adres. Zo hebben we ook hier uw exacte IPS locatie.
Gaat u een volgende keer naar dit zelfde adres is navigeren via de X-Guard app niet meer nodig. Het adres is opgeslagen als IPS punt in onze database. Net als bij het vooraf delen van uw adressen lijst is ook deze adressenlijst geanonimiseerd en dus niet gekoppeld aan uw bedrijfsnaam of de naam van de bewoner.

X-Guard maakt gebruik van cookies.

Als je onze website gebruikt, ga je ermee akkoord dat we cookies plaatsen. Meer informatie vindt je in ons privacy statement.