Wijkteams in gemeenten, een kwetsbare groep

Onlangs hebben wij de uitrol mogen verzorgen bij een aantal gemeenten waaronder de gemeente Almelo en de gemeente Leudal. Het is goed om te zien dat gemeenten de veiligheid van haar medewerkers steeds hoger op de agenda zet. 

Iedereen

Als het om veiligheid gaat kun je geen onderscheid maken tussen mensen die veel en mensen die weinig werken. Beide moeten even goed beschermd zijn tijdens de werkzaamheden die zij verrichten. Beide gemeenten hebben gekozen voor een variabele bundel, waarbij de klant slechts de uren betaald die verbruikt worden. Hierdoor hoeft niet meer gekozen te worden wie wel en wie niet beveiligd wordt.

De X-Guard Alarm-app in combinatie met een Bluetooth Alarmknop zorgt voor de meest gebruiksvriendelijke oplossing. Alle medewerkers hebben een mobiele telefoon bij zich dus er hoeft niets extra’s meegenomen te worden. De teams hebben hierbij zelfgekozen welke knop zij het fijnst vinden. Veel collega’s kozen voor de halsketting, maar ook de riemclip en polsband zijn populaire keuzes.

Overal

Medewerkers van wijkteams hebben diverse taken die op verschillende locaties uitgevoerd worden. Er wordt gewerkt in wijkcentra, maar cliënten worden ook thuis bezocht.

Het is van essentieel belang dat wij bij een alarm weten waar iemand is. Hier zijn onze eigen ontwikkelaars tot het uiterste gegaan om overal de exacte locatie te kunnen bepalen. Door een slimme koppeling met de agenda en het gebruik van onder andere Bluetooth is de X-Guard Alarm-app hiertoe in staat. Het maakt niet uit of een medewerker binnen, buiten of op een huisadres van een cliënt aan het werk is.

Veilig

Het is heel belangrijk dat alle medewerkers overal alarm kunnen slaan, echter is dit zinloos als er geen hulp komt.Zowel de gemeente Almelo als de gemeente Leudal hebben gekozen voor Landelijke Opvolging. Indien de komst van politie niet noodzakelijk is komt er een beveiligingsprofessional ter plaatse die wordt aangestuurd door de alarmcentrale.

In het geval van de gemeente Almelo hebben wij in samenwerking met RJ Safety & Security naast de X-Guard-training ook een agressietraining verzorgd. Hierdoor zijn de medewerkers nog beter voorbereid op mogelijke uitingen van agressie en geweld.

De app zelf aan en uit zetten? Dat hoeft niet meer, dat gaat volledig geautomatiseerd, net als de airbag van de auto hoeft de gebruiker nooit te bedenken of hij de app aan of uit wil zetten. De app doet het, als de app het moet doen.

X-Guard maakt gebruik van cookies.

Als je onze website gebruikt, ga je ermee akkoord dat we cookies plaatsen. Meer informatie vindt je in ons privacy statement.