Blijf op de hoogte

Van de recente ontwikkelingen bij X-Guard
placeholder
Agenda koppeling mogelijk
Sinds een aantal weken hebben wij ons Indoor Positioning System uitgebreid met een nieuwe functie, de agendakoppeling! In dit artikel leggen we uit wat de agendakoppeling inhoudt en gaan we gelijk in op het privacyvraagstuk.

Zoals u wellicht weet, bepalen we buiten uw locatie door middel van GPS. Helaas is GPS niet altijd voldoende accuraat, bijvoorbeeld voor binnenlocaties en in flatgebouwen. Hiervoor hebben wij een aantal jaren geleden ons Indoor Positioning System (IPS) bedacht. Dit systeem werkt in de basis het zelfde als GPS, maar dan met Bluetooth- en Wifi-bakens.

Agendakoppeling
Om de positiebepaling door middel van Bluetooth- en Wifi-bakens voldoende nauwkeurig te maken hebben we ook een adres nodig dat bezocht wordt. In eerdere versies was het vereist dat de gebruiker deze adressen handmatig invoerde. Dit was goed voor de betrouwbaarheid van de locatie, maar niet erg gebruiksvriendelijk. Als oplossing hebben we nu de agendakoppeling. Op het moment dat de gebruiker een alarm maakt, wordt door het systeem in de agenda gekeken of er een afspraak is die voldoende matcht met de doorgegeven GPS-locatie. Zo weten we altijd waar iemand zich bevindt.

Privacy 
Het koppelen van de agenda kan privacytechnisch gevoelig liggen. Het uitlezen van de agenda doen wij enkel in het geval van een alarm. Daarnaast is het goed om te weten dat enkel de straatnaam, het huisnummer en het tijdstip van de afspraak uitgelezen wordt.

 

Lees verder
Samenwerking met BouWatch!
Samen de bouw nóg veiliger maken met mobiele persoonsbeveiliging
Lees verder
Snelle installatie d.m.v. QR codes!
Nieuwe collega's toevoegen aan uw account? Het is een fluitje van een cent geworden! Enkel het scannen van een QR code is voldoende om nieuwe gebruikers aan te melden. Zelfs alle standaard instellingen hebben we al voorgeprogrammeerd.
Lees verder
Geweld Deurwaarders
Steeds vaker krijgen deurwaarders te maken met agressie en geweld. Donderdag 24 oktober vindt een rechtzaak plaats waarin een persoon veroordeeld wordt voor het gijzelen en mishandelen van een deurwaarder.
Lees verder
Oosterberg als nieuwe klant!
Afgelopen maand hebben wij Oosterberg als nieuwe klant mogen verwelkomen. Om deze samenwerking luister bij te zetten heeft Oosterberg een mooi artikel geschreven over X-Guard en gepubliceerd in de door hen uitgegeven preventiekrant.
Lees verder
oktober 2019
Belgian Pipeline Organisation kiest ook voor X-Guard!
Met trots hebben wij weer een Belgische klant aan mogen sluiten.
Lees verder
‘Bij ons.. werkt nóóit iemand alleen..!
..Is een van de veelgehoorde reacties die ik krijg op verjaardagen.
Lees verder

X-Guard maakt gebruik van cookies.

Als je onze website gebruikt, ga je ermee akkoord dat we cookies plaatsen. Meer informatie vindt je in ons privacy statement.