Personeelsbeveiliging nodig?

 • Beveilig uw personeel met de X-Guard Alarm-app
 • Eenvoudig (mobiel) alarmeren
 • Door middel van een alarmknop of via man-down
 • Ook geschikt als BHV-oproepsysteem
Probeer gratis
Adviesgesprek

Met X-Guard is uw personeel altijd overal veilig!

Er zijn bepaalde beroepen waarin personeelsbeveiliging extra belangrijk is, omdat mensen die deze beroepen uitoefenen over het algemeen meer risico lopen en zich vaker in onveilige situaties bevinden. Denk bijvoorbeeld aan mensen in de zorg of hulpverlening, de industrie of de (semi-)overheid.

In de zorg en hulpverlening
veiligheid met één druk op de knop

We horen helaas steeds vaker dat hulpverleners te maken krijgen met agressie en geweld tijdens het uitvoeren van hun werkzaamheden. Hulpverleners krijgen niet alleen te maken met fysiek geweld, maar worden ook bedreigd, geïntimideerd en uitgescholden. Ambulancepersoneel, politie en brandweer wordt gehinderd in hun werk, terwijl zij andere mensen proberen te helpen.

In de zorg is het risico voor de verpleging en hulpverleners ook hoog, met name als er gewerkt wordt met cliënten of patiënten die verminderd toerekeningsvatbaar zijn. Agressie komt bovendien steeds vaker voor bij ambulant / extramuraal werken.  De zekerheid dat u met één druk op de knop wordt geholpen, geeft een veiliger gevoel en biedt een veiligere werkomgeving.

Personeelsbeveiliging in de industrie
Veiligheid met één druk op de knop of middels valdetectie / man-down

Ook als u niet direct te maken heeft met agressie of fysiek of verbaal geweld, kan het voorkomen dat u risico loopt op uw werkplek. Als voorbeeld: de industrie, de bouw, in fabrieken of als u werkt met gevaarlijke materialen of in extreme temperaturen. Voor die situaties heeft X-Guard een man-down systeem (de RISICO-knop): uw mobiele telefoon werkt als bewegingssensor en als deze een bepaalde tijd onvoldoende beweging detecteert (bijvoorbeeld als u uw bewustzijn bent verloren) wordt er automatisch een alarm verstuurd naar de X-Guard alarmcentrale. Op die manier komt er hulp naar u toe, ook als u zelf niet in staat bent om een alarm te versturen.  Bovendien hoeft u zich geen zorgen te maken dat er onbedoeld een alarm wordt verstuurd als u even naar het toilet bent of even pauze aan het houden bent; de X-Guard personeelsbeveiliging geeft eerst een vooralarm dat u zelf qua lengte kunt instellen, voordat er alarm geslagen wordt. Bovendien kan de app zo worden ingesteld dat de RISICO-knop automatisch weer op aan (eigen beveiliging ”Aan”)- of uit (eigen beveiliging ”Uit”) wordt geschakeld als u zich op een bepaalde locatie bevindt.

Hoe werkt het?

1
U verstuurt een alarm
Basis Pakket
2
Mensen dichtbij (of BHV) worden opgeroepen
Aanvullend Pakket
3
Indien er niemand beschikbaar is wordt de X-Guard alarmcentrale opgeroepen
4
De alarmcentrale zet politie of mobiele surveillant in
5
(of) de alarmcentrale zet sleutelhouders in
Hoog Risico Pakket

Indien u de genoemde beveiliging wenst waarbij u niet hoeft om te kijken naar de gemaakte kosten voor alarmeren of de inzet van een mobiele surveillant, kunt u het beste kiezen voor een Hoog Risico pakket.

Veilig werken bij (semi-)overheidsinstanties
Veiligheid met één druk op de knop

Bij (semi-)overheidsinstanties hebben ambtenaren ook steeds vaker te maken met geweld. De oorzaak is vaak terug te leiden tot grote onmacht en frustratie over allerlei zaken aangaande de overheid. Deze frustratie kan geweld of bedreiging tot gevolg hebben. Hoewel de boosheid vaak niet persoonlijk is bedoeld, is de dreiging wel reëel en hier moet dan ook naar gehandeld worden. Treincontroleurs, tram- en buschauffeurs kunnen in de late uurtjes ook te maken krijgen met buitensporig geweld. Een boa (buitengewoon opsporingsambtenaar) is iemand die bevoegd is om iemands identiteit te controleren of boetes uit te schrijven. Ook zijn ze binnen gemeentes verantwoordelijk voor het parkeerbeleid. Als er tijdens hun werk sprake is van een onveilige situatie, een agressief persoon (of meerdere personen) kunnen zij met X-Guard een alarm versturen en is hulp gegarandeerd. Zo zijn ook zij die over het algemeen zelf verantwoordelijk zijn voor publieke veiligheid, verzekerd van hulp op het moment dat ze het nodig hebben.

Thuis en op het kantoor toch personeelsbeveiliging nodig?
Veiligheid met één druk op de knop of middels valdetectie / man-down

Tijdens de piek van de coronapandemie is het lange tijd de norm geweest dat de mensen thuiswerkten. X-Guard is van mening dat uw veiligheid altijd voorop moet staan. Ook als u alleen werkt, is veilig werken het prettigst. Stel dat u alleen thuis of in een kantoorgebouw bent – dan kunnen er ongelukken gebeuren of andere onveilige situaties ontstaan. U of één van uw collega’s kan onwel worden op de werkvloer; Als er dan niemand thuis of in het gebouw aanwezig is om u of uw collega te hulp te schieten, ook dan is X-Guard er voor u.

Iedereen Overal Veilig

Wij vinden het belangrijk dat iedereen het recht op vrijheid en veiligheid kan behouden.
Bekijk hieronder op welke manier wij u het beste kunnen beveiligen.

Wat doet X-Guard voor u?

X-Guard zorgt er in de eerste plaats voor dat u veilig uw werkzaamheden kunt verrichten. Mocht er een onveilige situatie ontstaan, op welke manier ook, dan bent u met X-Guard verzekerd van hulp. Dus als u:

 • Onwel wordt tijdens uw werk;
 • Een ongeluk krijgt;
 • Te maken heeft met bedreiging of geweld;
 • Alleen aan het werk bent;

U kunt altijd rekenen op hulp wanneer u het nodig hebt.

Tip! De onderstaande tabel kan zijwaarts gescrold worden.

Beschikbare hulp
Mensen dichtbij
24/7 Alarmcentrale
Inzet van politie
Inzet van mobiele surveillanten
Sleutelhouders
Kosten per alarm
Inzet mobiele surveillant
Servicedesk
Basis
X-Guard Alarm

Eigen account
€ 22,86
excl. BTW per gebruiker per maand
Vraag offerte aan
Hoog Risico
X-Guard Alarm

Eigen account
All-in
All-in
€ 59,47
excl. BTW per gebruiker per maand
Vraag offerte aan
Maatwerk
Betaal de beveiliging per uur

Aanvullende mogelijkheden
 • Variabel contract met onbeperkt aantal gebruikers
 • SLA voor totaal beheer
 • Configuraties op maat
 • Overzichtelijk (beheer)dashboard
 • Toestelbeheer
 • Persoonlijke X-Guard-adviseur
 • Eenvoudig uit te breiden
 • Goedkoper bij grote aantallen
Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte op maat
Neem contact op

Hulp nodig bij het maken van een keuze?

Gratis persoonsbeveiligingsscan

Handmatig alarmeren met een Bluetooth Alarmknop

U kunt eenvoudig een alarm versturen met één druk op de Bluetooth Alarmknop.
De Bluetooth Alarmknop, die gekoppeld is aan de Alarm-app, draagt u om uw pols als een horloge, om uw nek met een koord of aan uw riem met een clip. Ook kunt u de alarmknop aan uw sleutelbos bevestigen. Meer weten over onze veiligheidsoplossingen? Neem contact met ons op!

Extra veiligheid met man-down / valdetectie

De X-Guard Alarm-app kan tevens automatisch een alarm versturen via het innovatieve man-down systeem. U hoeft dan niet eerst uw telefoon te pakken om te kunnen alarmeren. U schakelt het man-down systeem in door de Risico-knop in het beginscherm te activeren. Vanaf dat moment controleert de X-Guard Alarm-app uw beweging. Wanneer er gedurende de ingestelde tijd onvoldoende beweging wordt gedetecteerd, zal de telefoon een geluid- en/of trilsignaal geven om contact met u te krijgen. Reageert u niet op dit vooralarm, dan wordt automatisch een alarm verstuurd naar de alarmcentrale. U kunt er dus zeker van zijn dat, ook wanneer u zelf geen alarm kunt maken, u altijd, overal, veilig bent.

Voor meer informatie over man-down en de Bluetooth Alarmknop, klikt u op een van de onderstaande knoppen:

Iedereen Overal Veilig

Wij vinden dat iedereen overal eenvoudig een alarmoproep moet kunnen versturen. Handmatig via een alarmknop of automatisch door middel van ons innovatieve man-down systeem. Bekijk hieronder welke oplossing het beste aansluit bij uw situatie:

Onze referenties

X-Guard is trots dat zij de leverancier mag zijn voor een groot aantal vertrouwde partners en bedrijven. Al jarenlang maken onze klanten gebruik van de beveiliging van X-Guard.

Personeelsbeveiliging nodig?

Probeer gratis
Adviesgesprek