Personenalarmering nodig?
Met X-Guard is Iedereen, Overal, Veilig

 • Met X-Guard kunt u eenvoudig een alarm versturen
 • Met één druk op de knop of automatisch (man-down)
 • De juiste hulpverlening is snel ter plekke
 • Per persoon of per uur beveiligen
Probeer gratis
Adviesgesprek
Met de X-Guard Alarm-app kan iedereen overal een alarm versturen: er wordt direct een verbinding gemaakt met de juiste hulpverlening. Ook kan er een draagbare Bluetooth Alarmknop worden gekoppeld aan de app.

Hoe werkt de personenalarmering van X-Guard?

 1. U verstuurt een alarm
 2. Mensen dichtbij (of BHV) binnen een straal van 200m worden opgeroepen
 3. Als er niemand beschikbaar is, wordt de X-Guard alarmcentrale ingezet. De centralist bepaald direct of er politie moet worden gestuurd.
 4. Kan de centralist dit niet bepalen, dan roept hij appgebruikers binnen een straal van 2000m op om te kijken wat er aan de hand is.
 5. Geen appgebruikers binnen een straal van 2000m beschikbaar? De centralist zet een mobiele surveillant of sleutelhouders in.

Hoe werkt het?

1
U verstuurt een alarm
2
Mensen dichtbij (of BHV) binnen 200m worden opgeroepen om te helpen
3
Niemand beschikbaar? De alarmcentrale wordt opgeroepen en bepaald of de politie moet worden ingezet
4
Bij twijfel worden appgebruikers binnen een straal van 2000m opgeroepen om te kijken wat er aan de hand is
5
Niemand binnen 2000m oproepbaar? Mobiele surveillant of sleutelhouders worden ingezet

1. U verstuurt een alarm

Op het moment dat u in een onveilige situatie verkeert en hulp nodig hebt, verstuurt u een alarm. Dit kan op verschillende manieren:

 • Via de Alarm-app op uw telefoon kunt u gebruik maken van verschillende soorten personenalarmering: er is een paniekknop (inzet politie/mobiele surveillant), een assistentieknop (centralist biedt begeleiding) en een Risico-knop (man-down alarm)
 • Via de Bluetooth Alarmknop welke gekoppeld is aan de Alarm-app.  Deze kunt  u om uw pols, aan uw riem, aan uw sleutelbos of om uw nek dragen. Deze knop kunt u ongezien indrukken om een stil alarm te versturen als u in een onveilige situatie verkeert. Het voordeel hiervan is: u hoeft uw telefoon niet te pakken en ontgrendelen om een alarm te versturen. Ook kunt u zelf instellen welk soort alarm verstuurd wordt als u op de alarmknop drukt; een paniekalarm of een assistentiealarm.

Paniekknop : gebruik in geval van een acute noodsituatie. Er wordt een luisterverbinding opgezet met de X-Guard alarmcentrale, waarbij de centralist de situatie waarneemt en bepaalt welke hulp nodig is. De centralist kan vervolgens de politie, een mobiele surveillant of sleutelhouders inschakelen.

Assistentieknop: gebruik in geval van een onbetrouwbare situatie. Er is géén directe paniek, maar u bent niet zeker of de situatie veilig is of veilig gaat zijn, bijvoorbeeld wanneer u bij een cliënt op thuisbezoek gaat. Als u deze knop gebruikt, wordt er een spreek-luisterverbinding opgezet met de centralist. U kunt overleggen hoe u het beste kunt handelen en de centralist luistert vervolgens met u mee tot u veilig bent.

Risico-knop (man-down alarm): in de Alarm-app kunt u ”Eigen beveiliging” op ”Aan” en ”Uit” zetten, maar ook kiezen voor ”RISICO”. In de Risicomodus houdt X-Guard via de bewegingssensor op uw mobiele telefoon bij of u nog in beweging bent. Als u bent flauwgevallen of anderzijds niet meer beweegt, maakt de app een vooralarm. Beweegt u dan nog niet, dan wordt er een alarm verzonden. De afteltijd tot het vooralarm kunt u aanpassen, maar dit staat standaard ingesteld op twee minuten.

Testalarm (groen): om te testen of de app goed functioneert, kunt u een testalarm maken. U krijgt vervolgens per e-mail een bevestiging dat uw persoonsalarmering naar behoren werkt.

Uitgebreide uitleg over de werking van de app vindt u op onze website en in uw X-Guard Alarm-app. 

2. Mensen dichtbij (of BHV) worden gewaarschuwd | Basispakket 

Wanneer iedere seconde telt, is het van belang dat de mensen die fysiek het dichtst bij u zijn, direct kunnen helpen. Als u alarm slaat, wordt een andere appgebruiker in de buurt rechtstreeks vanuit de app op via de alarmcentrale gebeld.

Dit zijn bijvoorbeeld:

 • Buren
 • Collega’s
 • Familieleden
 • Bedrijfshulpverleners (BHV)

Deze mensen dichtbij kunnen in de app aangeven of zij op dat moment beschikbaar zijn om hulp te verlenen of niet. Is er op dat moment niemand beschikbaar, dan gaat de alarmoproep door naar de X-Guard alarmcentrale.

3. De X-Guard alarmcentrale | Aanvullend pakket | Hoog Risico pakket

De centralist van de X-Guard alarmcentrale werkt met de X-Guard Alarm Manager. Dit systeem is belangrijk, echter: degene die ermee werkt, is de belangrijkste menselijke schakel in het proces. Wanneer een alarmoproep wordt verstuurd naar de X-Guard alarmcentrale, wordt er meteen een luisterverbinding opgezet met een centralist.

4. De alarmcentrale zet de politie of mobiele surveillant in | Aanvullend pakket | Hoog Risico pakket

Als degene die het alarm heeft verstuurd niet bereikbaar blijkt, zal de centralist één van onze mobiele surveillanten oproepen die op dat moment het dichtst bij is – op die manier is de personenalarmering het meest efficiënt. De surveillant zal polshoogte nemen en indien nodig zelf bij aankomst actie ondernemen door direct de politie of ambulance te bellen.

5. Sleutelhouders | Aanvullend pakket | Hoog Risico pakket

Sleutelhouders zijn de mensen die toegang hebben tot één of meerdere panden of locaties. Daardoor kunnen zij snel hulp verlenen als er een personenalarmering wordt gemeld vanaf deze locatie.

Tip! De onderstaande tabel kan zijwaarts gescrold worden.

Beschikbare hulp
Mensen dichtbij
24/7 Alarmcentrale
Inzet van politie
Inzet van mobiele surveillanten
Sleutelhouders
Kosten per alarm
Inzet mobiele surveillant
Servicedesk
Basis
X-Guard Alarm

Eigen account
€ 22,86
excl. BTW per gebruiker per maand
Vraag offerte aan
Hoog Risico
X-Guard Alarm

Eigen account
All-in
All-in
€ 59,47
excl. BTW per gebruiker per maand
Vraag offerte aan
Maatwerk
Betaal de beveiliging per uur

Aanvullende mogelijkheden
 • Variabel contract met onbeperkt aantal gebruikers
 • SLA voor totaal beheer
 • Configuraties op maat
 • Overzichtelijk (beheer)dashboard
 • Toestelbeheer
 • Persoonlijke X-Guard-adviseur
 • Eenvoudig uit te breiden
 • Goedkoper bij grote aantallen
Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte op maat
Neem contact op

Hulp nodig bij het maken van een keuze?

Gratis persoonsbeveiligingsscan

X-Guard – Iedereen, Overal, Veilig!

Wij weten dat personenalarmering steeds belangrijker is. Tijdens het werk kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan of kunnen mensen zich onveilig of bedreigd voelen. Om deze mensen zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben wij veiligheidsoplossingen ontwikkeld die in te zetten zijn voor iedereen en elke situatie: Iedereen, Overal, Veilig! Neem contact met ons op voor meer informatie of bekijk direct onze verschillende pakketten (zie hierboven).

Personenalarmering nodig? 

Probeer gratis
Adviesgesprek