Mensen dichtbij

Mensen dichtbij zijn vaak direct oproepbaar en kunnen snel hulp bieden bij een alarmoproep in de buurt.

Onze missie is: Iedereen, Overal, Veilig. Wij meten de mate van veiligheid aan de snelheid waarmee hulp ter plekke kan zijn. Mensen dichtbij zijn vaak direct oproepbaar en kunnen snel hulp bieden bij een alarmoproep in de buur. Zij kunnen vervolgens actie onder nemen door zelf hulp te verlenen en/of de hulp van de huisarts, ambulance of politie in te schakelen.

Voorbeelden van Mensen dichtbij:

  • Buren
  • Collega’s
  • Familieleden
  • Bedrijfshulpverleners (BHV’ers)
  • Begeleiders van een afdeling of woongroep

Alarmoproepen ontvangen

Op het moment dat een appgebruiker in de buurt een alarm maakt, wordt een andere appgebruiker in de buurt rechtstreeks vanuit de app of alarmcentrale gebeld.

Wanneer een appgebruiker aangeeft beschikbaar te zijn voor het ontvangen van alarmoproepen, stelt hij/zij zichzelf beschikbaar voor het verlenen van hulp aan mensen die een alarm hebben verstuurt in de buurt. U bepaald zelf of u oproepen wilt ontvangen door een knop op het startscherm van de X-Guard Alarm-app.

Voorbeeld: Uw collega alarmeert vanuit de kantine. U heeft aangegeven beschikbaar te zijn voor het ontvangen van alarmoproepen. Omdat u in de buurt van uw collega bent, wordt u gebeld in de app. U kunt aangeven dat u komt helpen (toets 5) of dat u niet komt helpen (toets 9).  Verdere instructies met betrekking tot de hulpverlening worden in uw app getoond of doorgegeven via de alarmcentrale.

Lees via onderstaande knop meer over Alarmoproepen ontvangen:

X-Guard maakt gebruik van cookies.

Als je onze website gebruikt, ga je ermee akkoord dat we cookies plaatsen. Meer informatie vindt je in ons privacy statement.