Mensen dichtbij
Binnen een straal van 200m of 2000m 

Onze missie is: Iedereen, Overal, Veilig. Wij meten de mate van veiligheid aan de snelheid waarmee hulp ter plekke kan zijn. Mensen dichtbij binnen een straal van 200m zijn vaak direct oproepbaar en kunnen snel hulp bieden bij een alarmoproep in de buurt. Zij kunnen vervolgens actie ondernemen door zelf hulp te verlenen en/of de hulp van de huisarts, ambulance of politie in te schakelen.

Zijn er geen mensen dichtbij binnen een straal van 200m oproepbaar, dan wordt de alarmoproep doorgezet naar de Alarmcentrale. De centralist zal vervolgens kijken of er mensen dichtbij binnen een straal van 2000m oproepbaar zijn.

De Publieke groep

In de Publieke groep worden mensen dichtbij gedefinieerd als appgebruikers binnen de publieke groep die zichzelf beschikbaar hebben gesteld voor het ontvangen van alarmoproepen van appgebruikers binnen de Publieke groep. Op het moment dat iemand binnen de Publieke groep een alarmoproep verstuurt, worden dus eerst appgebruikers uit de Publieke groep binnen een straal van 200m opgeroepen. Zijn er géén appgebruikers uit de publieke groep binnen een straal van 200m oproepbaar, dan wordt de alarmoproep doorgezet naar de Alarmcentrale. De centralist kijkt vervolgens of er appgebruikers uit de Publieke groep oproepbaar zijn binnen een straal van 2000m.

De Privé groep

in de Privé groep worden mensen dichtbij gedefinieerd als appgebruikers binnen een eigen, afgeschermde groep die zichzelf beschikbaar hebben gesteld voor het ontvangen van alarmoproepen binnen de eigen, afgeschermde groep. Op het moment dat iemand binnen de eigen, afgeschermde groep een alarmoproep verstuurt, worden dus eerst de appgebruikers uit deze groep binnen een straal van 200m opgeroepen. Zijn er géén appgebruikers uit de groep binnen een straal van 200m oproepbaar, dan wordt de alarmoproep doorgezet naar de Alarmcentrale. De centralist kijkt vervolgens of er appgebruikers uit de eigen, afgeschermde groep oproepbaar zijn binnen een straal van 200m.

Alarmoproepen ontvangen

Op het moment dat een appgebruiker in de buurt een alarm maakt, wordt een andere appgebruiker in de buurt rechtstreeks vanuit de app (200m) of alarmcentrale gebeld (2000m).

Wanneer een appgebruiker aangeeft beschikbaar te zijn voor het ontvangen van alarmoproepen, stelt hij/zij zichzelf beschikbaar voor het verlenen van hulp aan mensen die een alarm hebben verstuurt in de buurt. U bepaald zelf of u oproepen wilt ontvangen door een knop op het startscherm van de X-Guard Alarm-app.

Voorbeeld Publieke groep: een appgebruiker binnen de Publieke groep heeft een alarmoproep verstuurt. U bent een appgebruiker binnen de Publieke groep en u heeft aangegeven beschikbaar te zijn voor het ontvangen van alarmoproepen van andere appgebruikers binnen de Publieke groep. Omdat u in de buurt bent van de appgebruiker die een alarmoproep heeft verstuurt, wordt u gebeld in de app. U kunt aangeven dat u komt helpen (toets 5) of dat u niet komt helpen (toets 9).  Verdere instructies met betrekking tot de hulpverlening worden in uw app getoond of doorgegeven via de alarmcentrale.

Voorbeeld Privé groep: een appgebruiker binnen uw eigen, afgeschermde groep heeft een alarmoproep verstuurt. U maakt deel uit van deze ”privé-groep” en u heeft aangegeven beschikbaar te zijn voor het ontvangen van alarmoproepen van andere appgebruikers binnen de Privé groep. Omdat u in de buurt bent van de appgebruiker die een alarmoproep heeft verstuurt, wordt u gebeld in de app. U kunt aangeven dat u komt helpen (toets 5) of dat u niet komt helpen (toets 9).  Verdere instructies met betrekking tot de hulpverlening worden in uw app getoond of doorgegeven via de alarmcentrale.

Lees via onderstaande knop meer over Alarmoproepen ontvangen:

Op zoek naar meer informatie?