Collega’s dichtbij
Binnen een straal van 200m of 2000m 

Onze missie is: Iedereen, Overal, Veilig. Wij meten de mate van veiligheid aan de snelheid waarmee hulp ter plekke kan zijn. BHV’ers en collega’s dichtbij zijn vaak direct oproepbaar en kunnen snel hulp bieden bij een alarmoproep van een collega in de buurt. Zij kunnen vervolgens actie onder nemen door zelf hulp te verlenen en/of de hulp van de huisarts, ambulance of politie in te schakelen.

Hoe werkt het?

Na het versturen van een alarmoproep worden allereerst de BHV’ers binnen een straal van 200m opgeroepen. Indien er geen BHV’ers oproepbaar zijn, dan worden collega’s dichtbij die zich beschikbaar hebben gesteld voor het ontvangen van oproepen van collega’s, opgeroepen. Indien er geen BHV’ers en collega’s dichtbij binnen een straal van 200m oproepbaar zijn, zal de X-Guard Alarmcentrale worden ingezet. De centralist bij de Alarmcentrale bepaald vervolgens eerst of de politie moet worden opgeroepen. Kan de centralist dit niet (goed) bepalen, dan wordt er gekeken of er BHV’ers of collega’s dichtbij binnen een straal van 2000m oproepbaar zijn. Zijn er ook binnen 2000m geen BHV’ers of collega’s dichtbij oproepbaar, dan ze de alarmcentrale een mobiele surveillant of sleutelhouder in om naar de alarmlocatie te gaan.

Bovenstaande manier van opvolging staat ook weergegeven in onderstaande animatie:

U verstuurt een alarmoproep

  • BHV’ers binnen een straal van 200m worden opgeroepen.
  • Zijn er geen BHV’ers oproepbaar, dan worden collega’s dichtbij binnen 200m opgeroepen.
  • Indien er niemand beschikbaar is wordt de X-Guard Alarmcentrale opgeroepen, de centralist bepaald of de politie moet worden ingezet.
  • Kan de centralist dit niet bepalen, dan wordt er gekeken of er collega’s dichtbij (BHV) binnen een straal van 2000m oproepbaar zijn.
  • Is er binnen 2000m niemand oproepbaar dan zet de alarmcentrale een mobiele surveillant of sleutelhouders in

* Bij elk alarm wordt er een luisterverbinding opgezet met onze centralist (u hoort niks, de centralist luistert 30 sec. mee).  Hoort de centralist dat de politie moet worden ingezet, blijft de centralist aan de lijn en roept meteen de politie op. Indien er niks ernstigs wordt gehoord, wordt u gebeld. Bij geen gehoor zetten wij een mobiele surveillant of sleutelhouders in om te kijken hoe het met u gaat. Hulp is dus altijd gegarandeerd!  

Alarmoproepen ontvangen
Hoe stel ik mijzelf beschikbaar voor het ontvangen van alarmoproepen van collega’s?

Een BHV’er is opgeleid om in geval van nood collega’s of klanten in veiligheid te brengen. Door middel van de Alarm-app, kunnen BHV’ers direct een alarmoproep ontvangen. In de app zit een functie waarmee het ontvangen van alarmoproepen handmatig op ‘’Aan’’ of ‘’Uit’’ kan worden geschakeld.  Deze functie kan ook automatisch schakelen bij het naderen en verlaten van een locatie. Het automatisch schakelen kan bovendien op maat worden ingericht en worden ‘’vastgezet’’ in de app zodat de gebruiker zich alléén nog maar hoeft te registreren.

Naast BHV’ers kunnen ”gewone” collega’s/werknemers zichzelf ook beschikbaar stellen voor het ontvangen van alarmoproepen van collega’s dichtbij door de knop onder ”Alarmoproepen ontvangen” op ”Aan” te zetten.

Meer weten?

Wilt u meer weten over het BHV oproepsysteem van X-Guard, Alarmoproepen ontvangen of Alarmoproepen versturen? Klik dan op een van de onderstaande knoppen:

Op zoek naar meer informatie?