BHV oproepen met X-Guard Alarm

De veiligheidsoplossing van X-Guard is in te zetten als BHV-oproepsysteem. Door middel van het gebruik van de X-Guard Alarm-app kunnen BHV’ers direct een alarmoproep ontvangen en sneller en efficiënter worden opgeroepen. De app gaat automatisch aan wanneer de BHV’er in de vestiging komt. Buiten de vestiging gaat de app automatisch uit. Tevens controleerd de app of er voldoende BHV’ers oproepbaar zijn in de vestiging. Lees meer over de X-Guard Alarm-app via de knoppen onderaan deze pagina.

Wat is BHV

BHV staat voor bedrijfshulpverlening. De Arbowet in Nederland heeft besloten dat een bedrijf voorbereid moet zijn op een calamiteit zoals brand, eerste hulp en ontruiming van een gebouw. Elke werkgever is daarom wettelijk verplicht om bedrijfshulpverleners te hebben. Het aantal BHV’ers is niet wettelijk vastgelegd, maar de werkgever moet er wél voor zorgen dat er altijd voldoende BHV’ers op de werkvloer aanwezig zijn. De werkgever blijft altijd eindverantwoordelijk voor de bedrijfshulpverlening en kan aansprakelijk gesteld worden bij incidenten.

Alarmoproepen ontvangen

Door middel van de X-Guard Alarm-app op de smartphone kan een BHV’er direct een alarmoproep ontvangen.

In de app zit een functie waarmee het ontvangen van alarmoproepen handmatig op ‘’Aan’’ of ‘’Uit’’ kan worden geschakeld.  Deze functie kan ook automatisch schakelen bij het naderen en verlaten van een locatie. Het automatisch schakelen kan bovendien op maat worden ingericht en worden ‘’vastgezet’’ in de app zodat de gebruiker zich alléén nog maar hoeft te registreren.

Er wordt altijd gecontroleerd of er voldoende BHV’ers oproepbaar zijn op locatie. Er wordt vooraf besproken met de organisatie hoeveel mensen gelijktijdig worden opgeroepen en hoeveel er aan hebben moeten gegeven dat ze komen helpen.

Via de knoppen onderaan deze pagina kunt u meer lezen over Alarmoproepen ontvangen en Automatisch schakelen.

De BHV wordt gebeld

De oproepbare BHV’ers worden gebeld  en horen meteen welk soort alarm vanaf welke locatie verstuurd is. Zij kunnen vervolgens bevestigen (toets 5) dat zij gaan helpen of dat zij niet gaan helpen (toets 9). Wanneer de BHV’er op toets 5 heeft gedrukt, wordt hij/zij direct door middel van een groepsgesprek in contact gebracht met collega BHV’ers. In dit groepsgesprek kunnen zij direct met elkaar communiceren. Dit effectieve en praktische oproep- en communicatiesysteem vervangt de kostbare en niet-duurzame portofoons die veelvuldig werden en worden gebruikt voor BHV oproepen.

Het is belangrijk (!) dat de BHV’ers het nummer van de alarmoproepen in de contactenlijst opslaan zodat zij meteen kunnen zien en horen wanneer het om een alarmoproep gaat. Klik op onderstaande knop voor instructies betreft het opslaan van belangrijke telefoonnummers. Lees hierover meer via de knoppen onderaan deze pagina.

Alarmoproep bevestigd?

Wanneer de BHV’er de oproep heeft bevestigd en heeft aangegeven te komen helpen, zal er in de app informatie verschijnen over:

 • Het soort alarm;
 • Naam en foto van de melder;
 • Locatie- en routebeschrijving (op kaart)
 • BHV’ers die de oproep ook hebben bevestigd;
 • Instructies;
 • Communicatiemogelijkheden met de melder:
  • Chat (inclusief een log waarin staat wat er gedaan is);
  • Belfunctie;
 • Lijst met de overige oproepbare BHV’ers;
 • Lijst met nummers die gebeld moeten worden in het geval van verdere escalatie;
 • Het alarm kan af worden gemeld indien alles veilig is en communicatie niet meer nodig is.

In het geval dat er onvoldoende BHV’ers hebben aangegeven te komen helpen kunnen zich twee verschillende back-upscenario’s voordoen:

 • De alarmcentrale wordt opgeroepen. Deze zal vervolgens een mobiele surveillant of de politie inzetten.
 • Of, de beschikbare BHV’ers worden nogmaals, tot maximaal drie keer, opgeroepen.

Een BHV’er kan zelf ook alarmoproepen versturen in geval van nood. Wanneer de BHV’er de functie ‘’Eigen Beveiliging’’ in het startscherm op ‘’Aan’’ heeft staan, wordt zijn/haar locatie gedeeld en wordt actieve beveiliging ingeschakeld.

Welke alarmoproepen kunnen BHV’ers ontvangen?

Ter vervanging van het bellen naar een intern noodnummer, kunnen verschillende soorten alarmoproepen worden gemaakt in de X-Guard Alarm-app. De oproepen worden automatisch doorgeschakeld naar de BHV’ers.

Iedereen heeft de X-Guard Alarm-App op de telefoon staan waarmee eenvoudig de BHV kan worden opgeroepen. Zet de app op ‘’Aan’’ met de knop op het startscherm. Op het startscherm staan ook de alarmknoppen waarmee men een alarm kan maken. Het is belangrijk om te weten welke soorten alarmoproepen kunnen worden ontvangen:

 • Paniekalarm: bij dit alarm is er sprake van directe paniek.
 • Assistentiealarm: bij dit alarm vertrouwd de melder de situatie niet. Er is echter geen sprake van directe paniek.
 • Man-down (valdetectie): bij dit alarm is er sprake van geen beweging (lees meer over onze man-down functie via de knoppen onderaan deze pagina)

De alarmoproepen kunnen voortkomen uit verschillende bronnen waarop op diverse manieren gehandeld kan worden.

 • Alarmoproepen ontvangen via de Alarm-app;
 • NIEUW! Alarmoproepen versturen via een intern noodnummer. Indien u gebruik maakt van een intern noodnummer dat gebeld kan worden in geval van nood, kan X-Guard dit nummer overnemen en er voor zorgen dat de alarmoproep direct wordt verstuurd naar een BHV’er zonder tussenkomst van een receptionist(e)
 • Alarmoproepen ontvangen via de browser. Er wordt handmatig een melding gemaakt naar aanleiding van een constatering;
 • Alarmoproepen versturen via een automatische koppeling met de brandmeldcentrale;
 • Alarmoproepen worden verstuurt via een automatische softwarekoppeling van diverse systemen: Bijvoorbeeld in het geval van het melden van koelstoringen en alarmen van nooddeuren

De BHV oproepknop

Met de BHV Oproepknop kan eenvoudig een oproep naar de BHV worden verstuurd.

X-Guard heeft een eenvoudige BHV Oproepknop ontwikkeld waarmee met één druk op de knop een alarm verstuurt kan worden. In het geval van nood hoeft u enkel de ronde knop in te drukken: de juiste hulp wordt direct opgeroepen en naar de locatie gestuurd waar de knop is opgehangen. De knop is verkrijgbaar als losse knop of als muurplaat aan de muur op een centrale plek.

AVG / GDPR

X-Guard verzameld gegevens om betere diensten te kunnen leveren aan al onze gebruikers. Wij slaan alleen datagegevens op, op het moment dat het van belang is. Wanneer u uw app op ‘’Aan’’ heeft staan, meten wij uw locatie zeer nauwkeurig. Wanneer de app (uw eigen beveiliging) op ‘’Uit’’ staat maar ‘’Alarmoproepen ontvangen’’ op ‘’Aan’’ dan kijken wij alleen naar uw onnauwkeurige locatie.

Interesse in een BHV adviesgesprek? Klik op onderstaande knop:

Meer weten?

Wil je meer weten over de X-Guard Alarm-app, Alarmoproepen ontvangen, Automatisch schakelen. Telefoonnummers opslaan, onze man-down functie of de BHV oproepknop? Klik op een van onderstaande knoppen:

Op zoek naar meer informatie?