X-Guard man-down systeem

In geval van een calamiteit is het van levensbelang dat u hulp krijgt. X-Guard biedt hiervoor een innovatief man-down systeem. Door middel van de Risico-knop in de X-Guard Alarm-app wordt beweging gecontroleerd: alléén op plekken en tijden waarop beveiliging nodig is. Wanneer er gedurende de ingestelde tijd onvoldoende beweging wordt gedetecteerd, zal de telefoon automatisch een alarm versturen. Daarnaast verstuurt de app automatisch een alarm op het moment dat de mobiele telefoon stuk gaat of geen verbinding meer heeft.

Alléén waar nodig 

X-Guard verstuurt alléén een automatische man-down alarmoproep waar nodig.
Wij kunnen ervoor zorgen dat uw man-down beveiliging (de Risico-knop) automatisch wordt ingeschakeld op locaties en tijdstippen waar en wanneer u niet alleen mag werken: u hoeft alléén maar de Alarm-app bij u te dragen – de rest doen wij. Tevens worden valse alarmen voorkomen door deze manier van automatische man-down. Wij vinden het namelijk belangrijk dat onze oplossing naast veiligheid ook comfort biedt.

Automatisch schakelen

U kunt ook zelf bepalen en inschakelen waar u (extra) beveiliging nodig heeft. Dit kunt u doen door middel van de functie ”Automatische schakelingen” in de Alarm-app. Door het toevoegen van bepaalde adressen aan de app, kunt u per adres aangeven of uw “Eigen beveiliging” in de app  ‘’Uit’’, ‘’Aan’’ of ’Risico’’ moet staan. Op het moment dat u het toegevoegde adres nadert en weer verlaat, zal de app automatisch schakelen naar de juiste stand.

Hoe werkt de Risico-knop?

Wanneer de eigen beveiliging op “Risico” staat, activeert de app de bewegingssensor van de mobiele telefoon. Deze fungeert als een soort stappenteller. Wanneer er gedurende twee minuten onvoldoende bewogen is, maakt de app automatisch 30 seconden lang een vooralarm. Er verschijnt een melding op het scherm en het toestel gaat trillen en piepen. Het vooralarm wordt opgeheven door het toestel even te bewegen. Wanneer het vooralarm niet tijdig wordt opgeheven wordt automatisch een alarmoproep verstuurd.

De afteltijd tot het vooralarm is standaard twee minuten. De afteltijd kan worden aangepast indien dit wenselijk is.

Pauzestand 

De Risico-knop heeft een pauzestand. Het is verstandig om deze pauzestand te activeren wanneer de telefoon ergens neer wordt gelegd, bijvoorbeeld tijdens pauzes of een toiletbezoek. Hiermee worden valse alarmen voorkomen aangezien. In de pauzestand zal de app namelijk géén alarmoproep versturen. De Risico-knop wordt automatisch geactiveerd wanneer de pauzetijd is verstreken. De Risico-knop heeft ook een automatische pauzestand. Wanneer de telefoon op een vlak oppervlak wordt gelegd, schakelt de risicomodus automatisch over naar een pauzestand van één uur. De risicomodus wordt weer ingeschakeld wanneer er beweging wordt gedetecteerd of wanneer de pauzetijd verstreken is.

De pauzetijd staat standaard op één uur en kan in het instellingen menu worden aangepast.

Druk tweemaal op ‘’Uit’’ of “Aan” wanneer de Risico-knop moet worden uitgeschakeld.

Technische informatie

De Risico-knop kan automatisch schakelen op basis van een adres en/of X-Guard Baken. Dit betekend dat bij het naderen van het adres of het betreden van een ruimte waar een X-Guard Baken hangt “Eigen beveiliging” op ”Risico” wordt gezet. Bij het verlaten van het adres of de zone wordt “Eigen beveiliging” op ”Aan” of ”Uit” gezet. Lees via onderstaande knop meer over Automatisch schakelen:

Meer weten?

Wilt u meer weten over de Alarm-app, Automatisch schakelen en X-Guard bakens? Klik op een van de onderstaande knoppen:

Op zoek naar meer informatie?