X-Guard Alarm als man-down systeem

De X-Guard Alarm-app alarmeert bij onvoldoende beweging
(valdetectie gebaseerd op niet/onvoldoende bewegen). 

In geval van een calamiteit is het van levensbelang dat u hulp krijgt. De X-Guard Alarm app detecteert ‘’onvoldoende beweging’’ en slaat automatisch alarm. Daarnaast verstuurt de app automatisch een alarm op het moment dat de mobiele telefoon stuk gaat of geen verbinding meer heeft.

De veiligheidsoplossing van X-Guard is geschikt als man-downsysteem.  Met de Risico-knop in de X-Guard Alarm-app wordt beweging gecontroleerd. Wanneer er gedurende de ingestelde tijd onvoldoende beweging wordt gedetecteerd, zal de telefoon alarm slaan

Hoe werkt de Risico-knop?

Wanneer de eigen beveiliging op “Risico” staat, activeert de app de bewegingssensor van de mobiele telefoon. Wanneer er gedurende twee minuten onvoldoende bewogen is, maakt de app automatisch 30 seconden lang een vooralarm. Er verschijnt een melding op het scherm en het toestel gaat trillen en piepen. Het vooralarm wordt opgeheven door het toestel even te bewegen. Wanneer het vooralarm niet tijdig wordt opgeheven wordt automatisch een alarmoproep verstuurd.

De afteltijd tot het vooralarm is standaard twee minuten. De afteltijd kan worden aangepast indien dit wenselijk is.

De Risico-knop heeft een pauzestand. Het is verstandig om deze pauzestand te activeren wanneer de telefoon ergens neer wordt gelegd, bijvoorbeeld tijdens pauzes of een toiletbezoek. In de pauzestand zal de app géén alarm maken. De Risico-knop wordt automatisch geactiveerd wanneer de pauzetijd is verstreken.

De Risico-knop heeft ook een automatische pauzestand. Wanneer de telefoon op een vlak oppervlak wordt gelegd, schakelt de risicomodus automatisch over naar een pauzestand van één uur. De risicomodus wordt weer ingeschakeld wanneer er beweging wordt gedetecteerd of wanneer de pauzetijd verstreken is.

De pauzetijd staat standaard op één uur en kan in het instellingen menu worden aangepast.

Druk tweemaal op ‘’Uit’’ of “Aan” wanneer de Risico-knop moet worden uitgeschakeld.

Technische informatie

De Risico-knop kan automatisch schakelen op basis van een adres en/of X-Guard Baken. Dit betekend dat bij het naderen van het adres of het betreden van een ruimte waar een X-Guard Baken hangt “Eigen beveiliging” op ”Risico” wordt gezet. Bij het verlaten van het adres of de zone wordt “Eigen beveiliging” op ”Aan” of ”Uit” gezet. Lees via onderstaande knop meer over Automatisch schakelen:

X-Guard maakt gebruik van cookies.

Als je onze website gebruikt, ga je ermee akkoord dat we cookies plaatsen. Meer informatie vindt je in ons privacy statement.