De X-Guard Alarm-app

Met de X-Guard Alarm-app kan iedereen overal een alarm versturen: er wordt direct een verbinding gemaakt met de juiste hulpverlening. De hulpverlening kan afkomstig zijn van mensen dichtbij of, na verificatie door onze alarmcentrale, van politie en/of ons landelijk netwerk van mobiele surveillancebedrijven.

Op deze pagina zullen stap voor stap de functionaliteiten en de icoontjes in het beginscherm van de app uitgelegd worden. Op die manier krijgt u een goed beeld over de app en over hoe het beginscherm in elkaar steekt.

De lay-out van de app (van boven naar beneden) 

1. Het menu

Linksboven in het beginscherm ziet u een ronde, blauwe knop met drie horizontale, witte streepjes. Via deze knop gaat u naar het menu van de X-Guard Alarm-app. Wanneer u op deze knop klikt kunt u verder navigeren naar ”Wijzig instellingen” en naar het ”Helpcentrum”. Lees meer…

2. Meldingen

2A: Het blauwe icoontje met een X-Guard logootje naast het menu geeft aan dat u een alarmknop aan uw app heeft gekoppeld. Wanneer u op het blauwe icoontje klikt, ziet u een overzicht van uw gekoppelde alarmknoppen. Hier kunt u ook de instellingen voor uw alarmknop(pen) wijzigen.

2B: Het rode icoontje met een alarmbelletje naast het menu geeft een alarmoproep weer. Wanneer u op het rode icoontje klikt, krijgt u meer informatie over de alarmoproep te zien.

2C: Het oranje icoontje naast het menu geeft meldingen/waarschuwingen aan. Dit icoontje komt alleen in beeld wanneer er iets moet worden opgelost om de app optimaal te laten functioneren.  Wanneer u op dit icoontje klikt, komt er een lijstje met permissies tevoorschijn. De permissies moeten ingeschakeld zijn om de app optimaal te laten functioneren. Op het moment dat er een rood kruis bij een permissie staat, betekend dit dat deze permissie moet worden opgelost. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat uw Bluetooth of Internetconnectie uit staat. Op het moment dat er allemaal groene vinkjes voor alle permissies staan, dan kan de app optimaal functioneren en verdwijnt het oranje icoontje voor de meldingen uit beeld.

3. Het kaartje

Op het kaartje in het midden van het scherm kunt u uw locatie zien. Het is aldus belangrijk dat u de Locatie op uw telefoon heeft aangezet. De Locatie bepaald de  Locatiebepaling welke belangrijk voor het bepalen van een alarmlocatie.

4. Eigen beveiliging

Met de knoppen onder Eigen beveiliging kunt u uw Eigen beveiliging op ”Uit”, ”Aan” of ”Risico” zetten. Lees meer…

 • Knop op  ”Uit”: de app staat ”op de achtergrond” stand-by voor het versturen van een alarmoproep. De app verbruikt dan géén batterij.
  Wanneer u een pakket ‘‘per persoon” heeft, kunt u altijd een alarm versturen – ook wanneer u de knop op ”Uit” heeft staan.
  Wanneer u een pakket ”per uur” heeft, kunt u geen alarm versturen wanneer de app op uit staat: het van belang om de app ”Uit” te zetten op het moment dat u geen beveiliging nodig heeft.
 • Knop op ”Aan”: Wanneer u de knop op ‘’Aan’’ zet, is uw locatie bekend en deze wordt tijdens het maken van een alarmoproep verstuurt. Ook verbruikt uw smartphone data en batterij (normaal verbruik). Indien u een pakker ”per uur” heeft, moet u altijd de app op ”Aan” zetten om een alarm te versturen.
 • Knop op ”Risico”: Op het moment dat u zich in een (extra) risicovolle situatie bevind, is het verstandig om de knop op Risico te zetten. Wanneer de Eigen beveiliging op ‘’Risico’’ staat, activeert de app de bewegingssensor van de mobiele telefoon (Man-down – lees meer…). Wanneer de Eigen beveiliging op ‘’Risico’’ staat, zal uw smartphone veel batterij verbruiken. Uw smartphone is namelijk continu bezig met het controleren van beweging. X-Guard adviseert aldus om uw eigen beveiliging alléén op ‘’Risico’’ te zetten indien dit noodzakelijk is. Het is handig om de Risico-knop automatisch te laten schakelen. Lees meer… 

5. Alarmoproepen ontvangen

U kunt Alarmoproepen van Mensen dichtbij ontvangen op het moment dat u Alarmoproepen ontvangen op ”Aan” hebt staan. Op het moment dat een appgebruiker in de buurt een alarm maakt, wordt een andere appgebruiker in de buurt rechtstreeks vanuit de app of alarmcentrale gebeld. Wanneer u Alarmoproepen ontvangen op ”Aan” heeft staan, zal dit niet ten koste gaan van de urenbundel wanneer u een pakket ”per uur” heeft. Bij Alarmoproepen ontvangen op ”Uit” verbruikt de app geen batterij, bij Alarmoproepen ontvangen op ”Aan” verbruikt de app weinig batterij.   Lees meer…

Alarmoproepen ontvangen is een (standaard) instelling in de app. Echter, uw organisatie kan bepaald hebben dat deze instelling bij u niet zichtbaar is in de app.

6. Alarmeren via de app

Via de app kunnen eenvoudig verschillende alarmen worden verstuurd:

 • Paniekknop: gebruik in geval van nood. Er wordt een luisterverbinding opgezet met de alarmcentrale. De centralist zal de situatie waarnemen en bepalen welke hulp het beste ingeschakeld kan worden. De politie of een mobiele surveillant kan worden ingezet door de centralist.
 • Assistentieknop: gebruik in het geval een situatie niet betrouwbaar is. Er is géén directe paniek. Wanneer deze knop wordt gebruikt wordt er een spreekluister verbinding opgezet en u kunt overleggen hoe te handelen.
 • Testalarm: om te testen of de app goed functioneert, kan een testalarm worden gemaakt. Vervolgens word per e-mail een bevestiging voor goed functioneren gestuurd.
 • Risico-knop (man-down alarm): zet Eigen beveiliging op ‘’Risico’’ in het geval van een risicovolle situatie.

De X-Guard Alarm-app kan 24/7 geïnstalleerd worden. Iedereen kan de app installeren en zich vervolgens eenvoudig registreren: directe beveiliging volgt na registratie.

Technische informatie

Steeds meer toestellen die bedrijfsmatig worden ingezet hebben een extra knop voor het versturen van een alarm. Deze extra knop kan worden gekoppeld aan de X-Guard Alarm-app. Zodoende hoeft de telefoon niet ontgrendeld te worden om een alarm te versturen en kan eenvoudig met één druk op de alarmknop (3 seconden) een alarm worden verstuurt. De alarmknop kan in de app worden gekoppeld aan de paniek of assistentieknop. Zie hieronder een lijst van toestellen die deze knop hebben en waarmee de X-Guard Alarm-app kan worden gekoppeld.

 1. X-Guard uitgebreide alarmknop. Lees meer …
 2. Alle Samsung Galaxy XCover toestellen Lees meer…
 3. Myco3 van Ascom
 4. I-Safe toestellen (Android versie)

X-Guard maakt gebruik van cookies.

Als je onze website gebruikt, ga je ermee akkoord dat we cookies plaatsen. Meer informatie vindt je in ons privacy statement.