Eigen beveiliging

Iedereen, Overal, Veilig – dat is de missie van X-Guard. Wij vinden het derhalve belangrijk dat u beveiligd bent op momenten dat u beveiliging nodig heeft. Alarmeren via de X-Guard Alarm-app is heel eenvoudig. U kunt gemakkelijk via de app of via een Bluetooth alarmknop een alarm versturen.

Op het beginscherm van de X-Guard Alarm-app ziet u ‘’Eigen beveiliging’’ met daaronder drie knoppen (‘’Aan, ‘’Uit’’ en ‘’Risico’’) staan. Eigen beveiliging dient voor het beveiligen van uzelf. Wanneer u de ‘’Eigen beveiliging’’ op ‘’Aan’’ zet, kunt u een alarm versturen via de app of – indien u een alarmknop gekoppeld heeft- via uw Bluetooth Alarmknop. Lees via de knoppen onderaan deze pagina meer over de Bluetooth Alarmknop.

Uit,- Aan,- of Risicoknop

  • Knop op  ”Uit”: de app staat ”op de achtergrond” stand-by voor het versturen van een alarmoproep. De app verbruikt dan géén batterij.
    Wanneer u een pakket ‘‘per persoon” heeft, kunt u altijd een alarm versturen – ook wanneer u de knop op ”Uit” heeft staan.
    Wanneer u een pakket ”per uur” heeft, kunt u geen alarm versturen wanneer de app op ”Uit” staat: het van belang om de app ”Uit” te zetten op het moment dat u geen beveiliging nodig heeft.
  • Knop op ”Aan”: Wanneer u de knop op ‘’Aan’’ zet, is uw locatie bekend en deze wordt tijdens het maken van een alarmoproep verstuurt. Ook verbruikt uw smartphone data en batterij (normaal verbruik). Indien u een pakker ”per uur” heeft, moet u altijd de app op ”Aan” zetten om een alarm te versturen.
  • Knop op ”Risico” (man-down): Op het moment dat u zich in een (extra) risicovolle situatie bevind, is het verstandig om de knop op Risico te zetten. Wanneer de Eigen beveiliging op ‘’Risico’’ staat, activeert de app de bewegingssensor van de mobiele telefoon. Wanneer de Eigen beveiliging op ‘’Risico’’ staat, zal uw smartphone veel batterij verbruiken. Uw smartphone is namelijk continu bezig met het controleren van beweging. X-Guard adviseert aldus om uw eigen beveiliging alléén op ‘’Risico’’ te zetten indien dit noodzakelijk is.
    Het is handig om de Risico-knop automatisch te laten schakelen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de Bluetooth Alarmknop, de Alarm-app, man-down en automatisch schakelen? Klik dan op een van de onderstaande knoppen.

Op zoek naar meer informatie?