Permissies toestaan

Om de Alarm-app optimaal te kunnen laten functioneren, is het belangrijk dat u de permissies die de app aangeeft, toestaat en/of oplost.
Op het moment dat u niet alle permissies heeft toegestaan, krijgt u een melding in het beginscherm en het menu van de app – u ziet dan een rond, oranje icoontje met een uitroepteken boven in het scherm verschijnen. Wanneer u op dit icoontje drukt, kunt u zien welke permissies opgelost moeten worden. Een rood kruis betekent dat er problemen zijn, los deze op om uw veiligheid te waarborgen. U kunt het overzicht met permissies ook terug vinden in het menu > over de app > permissies. 

Welke permissies moet u toestaan?

  • Locatie: deze permissie is nodig voor een goede, accurate locatiebepaling. Wanneer u deze permissie niet toestaat, werkt de app niet naar behoren en zal uw veiligheid niet gewaarborgd zijn. Het is dus van belang dat u uw locatie op uw telefoon aan zet/laat. Locatie moet op ”Altijd toestaan” staan (ipv. toestaan bij gebruik van de app) zodat wanneer u een alarm verstuurt,  de locatie altijd mee wordt gestuurd. U kunt dit aanpassen via de instellingen van uw telefoon – apps – machtigingen – alarm – locaite – altijd toestaan. 
  • Microfoon: voor uitgaande en inkomende gesprekken (bellen) heeft X-Guard toegang nodig tot de microfoon van uw telefoon. Uw microfoon wordt uiteraard niet gebruikt voor andere doeleinden en wordt alleen ingezet op het moment dat er gebeld wordt.
  • Beweging en fitness: X-Guard gebruikt bewegingsdata om uw locatie zo nauwkeurig mogelijk te kunnen bepalen. Het is tevens ook belangrijk om deze permissie toe te staan om de RISICO-modus (man-down) naar behoren te laten werken.
  • Notificaties: wanneer u deze permissie heeft toegestaan, ontvangt u meldingen (notificaties) van de Alarm-app. Deze meldingen kunnen over uw veiligheid, of de veiligheid van iemand anders gaan.
  • Bluetooth: een belangrijke permissie voor het functioneren van de X-Guard Alarm-app is Bluetooth. Zonder Bluetoothverbinding kan X-Guard geen verbinding maken met uw Bluetooth Alarmknop. Ook kunnen positiebakens dan niet gescand worden. Het is dus van belang dat u uw Bluetooth aan zet of aan laat staan op uw telefoon.
  • Batterijoptimalisaties: de Alarm-app functioneert beter op het moment dat de batterijoptimalisaties voor deze app zijn uitgeschakeld.
  • Bovenop weergeven: wanneer u deze permissie toestaat, kan X-Guard Alarm automatisch starten wanneer u uw telefoon herstart.
  • Agenda: wanneer X-Guard toegang heeft tot uw agenda, kunnen wij uw locatie nauwkeuriger bepalen en kan hulp sneller op de juiste locatie aanwezig zijn.

Lees meer over locatiebepaling, man-down, batterijverbruik en agendakoppeling via onderstaande knoppen:

Hoe kan ik permissies intrekken?

Let op: voor het goed functioneren van de Alarm-app is het van belang dat alle permissies die nodig zijn, toegestaan/geaccepteerd zijn.

Indien u bepaalde permissies / machtigingen wil intrekken, kunt u de volgende stappen volgen:

Stap 1: open de instellingen van uw telefoon.
Stap 2: zoek naar ”Apps” en open.
Stap 3:
zoek naar ”Alarm” (X-Guard Alarm-app) – het blauwe icoontje en open.
Stap 4: Klik vervolgens door op ”Machtigingen”. Hier zie je een lijstje van machtigingen die toegestaan zijn en een lijstje van machtigingen die geweigerd zijn voor het gebruik van de Alarm app.
Stap 5: Klik op een machtiging ( ook wel permissie – dit kan bijvoorbeeld ”Agenda” of ”Locatie” zijn), hier kan je vervolgens kiezen voor ”Weigeren”

X-Guard maakt gebruik van cookies.

Als je onze website gebruikt, ga je ermee akkoord dat we cookies plaatsen. Meer informatie vindt je in ons privacy statement.