Batterijverbruik X-Guard Alarm-app

Elke app op de smartphone draagt bij aan het batterijverbruik van uw telefoon, dit geldt ook voor de X-Guard Alarm-app. Bij X-Guard streven wij naar een goede balans tussen veiligheid en comfort. In het nastreven van ons motto Iedereen, Overal, Veilig mag derhalve uw veiligheid niet belemmerd worden door een (bijna) lege batterij. Uw X-Guard pakket (per persoon of per uur) heeft invloed op het batterijverbruik van de X-Guard Alarm-app.

Uitleg pakketten

X-Guard biedt twee verschillende pakketten: pakketten ‘’per persoon’’  waarbij u een vast tarief per persoon betaald, en pakketten ‘’per uur’’ waarbij u een vast tarief per uur betaald. Bij pakketten ‘’per persoon’’ kunt u altijd een alarm versturen, ook wanneer de Eigen beveiliging op ”Uit” staat. Bij pakketten ‘’per uur’’ kunt u alléén een alarm versturen als de Eigen beveiliging op ”Aan” staat.

X-Guard brengt pas uren in mindering op de urenbundel op het moment dat de eigen beveiliging op ”Aan” staat. Lees meer over onze pakketten via de knoppen onderaan deze pagina.

Batterijverbruik

Om u een indicatie te geven van het batterijverbruik van de X-Guard Alarm-app hebben wij hieronder een situatieschets met daarbij het batterijverbruik per situatie beschreven. Bovendien worden tips vermeld voor het minimaliseren van uw batterijverbruik.

1.      Eigen Beveiliging

Eigen beveiliging op ”Uit’: géén batterijverbruik. De Alarm-app draait op de achtergrond en staat ‘’stand-by’’ voor het sturen van een alarmoproep.

Eigen beveiliging op ”Aan”: normaal batterijverbruik. Uw locatie is bekend en wordt tijdens een alarmoproep verstuurt en uw smartphone verbruikt data. Het is handig om de Eigen Beveiliging automatisch te laten schakelen

Eigen beveiliging op ”Risico”: veel batterijverbruik. Wanneer uw eigen beveiliging op ”Risico” staat, zal uw smartphone veel batterij verbruiken. De Alarm-app is namelijk continu bezig met het controleren van de beweging van uw smartphone (bewegingsdetectie – vergelijkbaar met een stappenteller). Dit is een intensief proces wat veel batterijspanning kost. X-Guard adviseert aldus om uw Eigen beveiliging alléén op ”Risico” te zetten indien dit noodzakelijk is. Ook is het handig om de Risico-knop automatisch te laten schakelen.

2.      Alarmoproepen ontvangen

Het ”Aan” of ”Uit” zetten van uw beschikbaarheid voor het ontvangen voor alarmoproepen gaat niet ten koste van een pakket ”per uur”.

Alarmoproepen ontvangen op ”Uit” : geen batterijverbruik.
Alarmoproepen ontvangen op ”Aan” : weinig batterijverbruik.

Alarmoproepen ontvangen is een (standaard) instelling in de app. Echter, uw organisatie kan bepaald hebben dat deze instelling bij u niet zichtbaar is in de app.

3.      Automatische schakelingen

Schakel regels in – ”Uit” :  geen batterijverbruik
Schakel regels in – ”Aan” : weinig batterijverbruik

(ees meer over Automatisch schakelen, Eigen beveiliging en Alarmoproepen ontvangen via de knoppen onderaan deze pagina.

Tips en tricks

Hieronder staan enkele tips beschreven voor het minimaliseren van uw batterijverbruik:

  • De app verbruikt meer batterij als de eigen beveiliging op ”Aan” staat en op de voorgrond staat met het scherm geopend. Wanneer u de app opent en veel geopend houdt, is het batterijverbruik veel.
  • Alle toestellen (zowel Android / iOS) verbruiken minder batterij wanneer ze stil op tafel liggen. Wanneer het toestel continu word gedragen zal dit ten koste gaan van het batterijgebruik.
  • Een toestel dat veel kilometers maakt verbruikt meer batterij (bijvoorbeeld in de auto). Advies: laad uw toestel op in de auto.

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze pakketten,

Op zoek naar meer informatie?