Alarmeren met de Samsung XCover 5 en de XCover Pro

U kunt vanaf nu een alarm versturen met de zij- en/of bovenknop van de Samsung Galaxy XCover 5 en de Samsung Galaxy XCover Pro Entreprise Edition.

Sinds kort heeft X-Guard in samenwerking met Samsung een nieuwe ontwikkeling bedacht omtrent het alarmeren met een mobiele alarmknop. De XCover-toets en/of bovenknop van de Galaxy XCover 5 en de Samsung Galaxy XCover Pro Entreprise Edition zijn namelijk vanaf heden geschikt om te gebruiken als alarmknop: met één druk op de knop via uw telefoon Overal en Altijd veilig! De XCover-toets is de rood-omlijnde knop aan de linkerkant van de telefoon.

Lees via onderstaande knoppen meer over de Galaxy XCover 5 en de Galaxy XCover Pro Entreprise Edition:

De XCover-toets en/of de bovenknop als alarmknop instellen

Indien u een Galaxy XCover 5 en de Samsung Galaxy XCover Pro Entreprise Edition heeft, kunt u de zij- en/of bovenknop instellen als alarmknop. U kunt zelf de zij- en/of bovenknop van uw instellen als alarmknop via de instellingen van uw telefoon en de instelling van de X-Guard Alarm-app. Wij raden u aan om deze methode van instellen te gebruiken indien u uw toestel dagelijks gaat gebruiken*. Wanneer u de telefoon uitsluitend gebruikt voor het gebruik van de Alarm-app raden wij u aan om een andere methode de gebruiken (scroll naar beneden: methode 2)

Methode 1 (geschikt voor dagelijks gebruik)

Volg de onderstaande stappen:

Stel allereerst de instellingen van de X-Guard Alarm-app in:

 • Open de Alarm-app op uw smartphone
 • Klik links bovenin op het blauwe, ronde knopje met de drie horizontale, witte streepjes.
 • Klik vervolgens op wijzig instellingen
 • Ga naar: gedrag van de app.
 • Scroll iets naar beneden, hier ziet u een kopje met: hardware alarmknop staan
 • Klik hier gebruik XCover-knop voor alarmen aan.

Stel vervolgens de instellingen van uw telefoon in:

 • Ga naar instellingen door het scherm van uw telefoon vanaf boven ”naar beneden te trekken”.
 • Klik rechtsboven op het tandwieltje
 • Scrol iets naar beneden tot geavanceerde functies
 • Ga verder naar XCover-toets hier kunt u de XCover-toets instellen als alarmknop
 • Zet toets XCover met app gebruiken aan
 • Kies alarm om de knop in te stellen als alarmknop in de X-Guard Alarm-app

* Belangrijk: mits u de telefoon als normale telefoon (dagelijks) gebruikt, is bovenstaande methode voor het instellen van de XCover betrouwbaar. Echter, wanneer u de telefoon uitsluitend voor het gebruik van de X-Guard Alarm-app wil gebruiken, merken wij dat (wanneer u de XCover toets op deze manier instelt) de toets niet altijd naar behoren werkt. Dit kan gebeuren in de volgende gevallen:

 • Android toestellen kunnen gaan ”slapen” op het moment dat een toestel gedurende een lange tijd stilligt en niet gebruikt wordt. Wanneer de telefoon dan weer opgestart wordt, is het verstandig om de X-Guard Alarm-app te openen om te controleren of de XCover toets nog werkt.
 • Wanneer het toestel uit is geweest, moet de Alarm-app weer geopend worden om de XCover toets weer bruikbaar te maken.

Methode 2 (geschikt voor incidenteel gebruik) 

Indien u van plan bent om de XCover toets uitlsuitend te gebruiken voor incidenteel gebruik, dus bijv. alleen voor het gebruik van de Alarm-app, raden wij u aan dat wij de XCover toets voor u instellen met Knox Suite. Door de inzet van Knox Suite is het gebruik van de XCover toets altijd betrouwbaar. Indien u deze methode wenst, neem dan contact met ons op zodat wij dit met u kunnen inregelen. Stuur een e-mail naar info@x-guard.nl

Indien u bij ons kant-en-klare Samsung XCover 5 of de XCover Pro toestellen aanschaft, zorgen wij ervoor dat deze geleverd worden inclusief de Knox Suite zodat u geheel vertrouwd kunt alarmeren met de XCover toets.

Tip: Zijtoets

U kunt de Zijtoets van uw telefoon, deze zit aan de rechterkant, ook naar persoonlijke voorkeur instellen. Zo kunt u bijvoorbeeld de instelling van de Zijtoets zo aanpassen dat wanneer u de Zijtoets tweemaal indrukt, de app automatisch opent. Hoe kunt u de instellingen aanpassen?

 • Ga naar instellingen door het scherm van uw telefoon vanaf boven ”naar beneden te trekken”.
 • Klik rechtsboven op het tandwieltje
 • Scrol iets naar beneden tot geavanceerde functies
 • Ga verder naar zijtoets
 • Pas hier de instellingen aan uw persoonlijke voorkeur aan

Vragen?

Indien u vragen heeft over het alarmeren met de Galaxy XCover 5 of de Samsung Galaxy XCover Pro Entreprise Edition, neem telefonisch contact met ons op plan een afspraak in onze agenda:

Meer weten?

Wilt u meer weten over het alarmeren met een smartphone, de X-Guard Alarm-app en het installatie- en registratieproces van de X-Guard Alarm-app? Klik op een van de onderstaande knoppen.

Op zoek naar meer informatie?