Hoe X-Guard Zorgt voor Uw Veiligheid, Waar U Ook Bent

Bij X-Guard is uw veiligheid onze missie, en we begrijpen hoe belangrijk het is om snel en nauwkeurig hulp te kunnen bieden, vooral in grote gebouwen waar elke seconde telt. Om ervoor te zorgen dat hulpverleners u zo snel mogelijk vinden, gebruiken we drie slimme technieken om te bepalen waar u zich bevindt. Hier leggen we eenvoudig uit hoe deze technieken werken.

Industrieel baken

1. Batterij-Gevoede Bakens

Denk aan deze bakens als vuurtorens die ons helpen uw locatie te vinden. Ze zijn overal in het gebouw geplaatst en helpen ons te bepalen of u zich in hun nabijheid bevindt. Zo kunnen we hulpverleners naar de juiste omgeving sturen. Hoewel ze ons een goed idee geven van waar u bent, kunnen ze soms niet precies aangeven op welke verdieping u zich bevindt.

2. WiFi-Netwerken Met Bluetooth

Deze methode lijkt op de eerste, maar maakt gebruik van de WiFi-netwerken in het gebouw die ook Bluetooth-signalen uitzenden. Dit helpt ons om uw positie te bepalen door te kijken welk netwerk het dichtst bij is. Net als bij de batterij-gevoede bakens, is deze methode handig om te weten in welk deel van het gebouw u zich bevindt, maar het kan een uitdaging zijn om precies te bepalen op welke verdieping.

3. Stroom-Gevoede Bakens

Deze bakens zijn de superhelden van onze locatiebepalingstechnologie. Doordat ze direct op de stroomvoorziening zijn aangesloten, zijn ze altijd actief en uiterst nauwkeurig. Met deze methode kunnen we niet alleen bepalen op welke verdieping u zich bevindt, maar met een nauwkeurigheid van 92% zelfs in welke kamer. Dit betekent dat in het geval van een alarm, we met bijna volledige zekerheid de hulpverleners naar de juiste plek kunnen sturen.

Technische info: Batterij-Gevoede Bakens van X-Guard

Levensduur en Monitoring
Elk X-Guard baken is uitgerust met drie CR2477 batterijen, welke een robuuste levensduur van tot wel twee jaar hebben. We zorgen ervoor dat elk baken continu in de gaten wordt gehouden. Maandelijks ontvangt u een gedetailleerd rapport over de status van uw bakens, zodat u altijd op de hoogte bent van hun prestaties.

Invloed van Bouwconstructies
Ondanks de geavanceerde technologie zijn ook onze bakens onderhevig aan de wetten van de fysica. Bluetooth-signalen hebben moeite met het doordringen van dikke bouwconstructies, wat betekent dat de effectiviteit van locatiebepaling afhankelijk kan zijn van het type gebouw. Door middel van een grondige site survey kunnen we de optimale plaatsing en het benodigde aantal bakens bepalen voor uw specifieke situatie.

Dekkingsgebied

 • Kantooromgevingen: Standaard dekken onze bakens een gebied van 200 tot 250 m², wat neerkomt op een zone van 14 x 14 meter tot 16 x 16 meter.
 • Grotere Hallen: Voor grotere ruimtes zoals hallen kan de dekking uitgebreid worden tot een indrukwekkende 1.600 tot 2.500 m², ofwel 40 x 40 meter tot 50 x 50 meter.

Specifieke Plaatsingsadviezen
In compactere ruimtes, zoals een klein kantoor of vergaderruimte binnen een 10 x 10 meter gebied, adviseren we de bakens zeer nabij de gebruiker te plaatsen, zoals onder een bureau. Dit verhoogt de nauwkeurigheid van de locatiebepaling aanzienlijk. Daarnaast bieden we de mogelijkheid voor locatie-gebonden alarmknoppen via X-Guard Connect voor een nog specifiekere veiligheidsoplossing.

Compatibiliteit en Optimalisatie
De X-Guard Alarm-app werkt volgens het iBeacon-protocol, waardoor het compatibel is met een breed scala aan bakens die dit protocol ondersteunen. Voor de beste resultaten en optimale werking raden we echter aan om gebruik te maken van door X-Guard beheerde bakens. Voor een gedetailleerde technische uitleg en advies over de beste oplossing voor uw situatie, staat uw X-Guard adviseur altijd klaar.

Techische info: WiFi-punten met Bluetooth Functionaliteit

Bij X-Guard begrijpen we het belang van nauwkeurige locatiebepaling binnen gebouwen. Daarom bieden we de mogelijkheid om bestaande WiFi-punten die ook Bluetooth-signalen uitzenden, te integreren in ons veiligheidssysteem. Dit zorgt voor een uitgebreid en nauwkeurig netwerk voor locatiebepaling binnen uw organisatie.

Wat We Nodig Hebben:

 • Unieke Identificatie: Voor elke integratie verzamelen we de UUID (Universally Unique Identifier) van de bakens binnen uw organisatie. Dit is essentieel, vooral in grote organisaties met meerdere WiFi-punten.
 • Locatieplattegrond: Een gedetailleerde tekening waarop alle WiFi-punten binnen uw faciliteit zijn aangegeven.
 • Major en Minor Waarden: Deze specifieke waarden per WiFi-punt helpen bij het verfijnen van de locatiebepaling.

Vlekkenplan en Optimalisatie: X-Guard creëert een vlekkenplan waarop de positie van alle WiFi-punten is ingetekend. Dit plan onthult door middel van grijze en zwarte vlekken waar de dekking ontoereikend is voor een accurate locatiebepaling. Dit stelt ons in staat om proactief te adviseren over de optimale plaatsing van aanvullende bakens.

Testen en Verificatie: Om de precisie van ons systeem te waarborgen, voeren we samen met een vertegenwoordiger van uw organisatie een uitgebreide testronde uit. Tijdens deze ronde verifiëren we de nauwkeurigheid van de locatiegegevens op elke plek binnen uw faciliteit.

Voortdurende Monitoring: Door middel van maandelijkse rapportages blijft u op de hoogte van de status en functionaliteit van alle bakens. Zo garanderen we de continue betrouwbaarheid van het systeem en kunnen we tijdig aanpassingen maken waar nodig.

Meer Informatie: Ontdek meer over onze Alarm Manager en de gedetailleerde rapportages via de onderstaande links. Ons doel is om een veilige en betrouwbare omgeving te bieden door middel van geavanceerde technologie en nauwkeurige locatiebepaling.

Technische info: Stroomgevoede (Inbouw) Bakens

Bij X-Guard streven we ernaar om onze veiligheidsoplossingen naadloos te integreren in uw bestaande infrastructuur. Onze stroomgevoede bakens, ook bekend als inbouwbakens, zijn ontworpen om discreet achter stopcontacten geplaatst te worden, met als doel een onopvallende maar effectieve aanwezigheid in uw ruimte te garanderen.

Installatievereisten:

 • Ruimte Achter Stopcontacten: Voordat een inbouwbaken geïnstalleerd kan worden, is het noodzakelijk om te controleren of er minimaal 15 mm vrije ruimte achter de stopcontacten beschikbaar is.
 • Vrij Contact: In het elektrische armatuur moet een vrij contact aanwezig zijn waarin het baken geplaatst kan worden.
 • Alternatieve Oplossingen: Als er onvoldoende ruimte is, adviseren wij een stopcontact op te offeren door deze te vervangen met een blindplaat, waarachter het baken geïnstalleerd wordt.

Plaatsing en Dekking:

 • Aantal Bakens: De bepaling van het aantal benodigde bakens hangt af van de grootte van het gebouw en het aantal kamers waar locatiebepaling vereist is. Als vuistregel geldt dat er per 3 tot 4 kamers minstens één baken geplaatst dient te worden.
 • Nauwkeurige Locatiebepaling: Voor een nauwkeurige locatiebepaling is het noodzakelijk dat de telefoonapplicatie minimaal 4 bakens tegelijkertijd kan ontvangen.

Installatietijd:

 • Plaatsing van Bakens: Voor het installeren van een baken moet rekening gehouden worden met een tijdsbestek van 5 tot 10 minuten per baken.
 • Scannen van Ruimtes: Na de plaatsing van de bakens is het essentieel om een scan uit te voeren in alle kamers, wat eveneens 5 tot 10 minuten per ruimte in beslag neemt.

Monitoring en Rapportage:

 • Maandelijkse Rapportage: Via maandelijkse rapportages houden we u op de hoogte van de status en activiteit van de bakens, om te garanderen dat uw veiligheidssysteem optimaal blijft functioneren.

De integratie van onze stroomgevoede bakens biedt een robuuste en betrouwbare oplossing voor locatiebepaling binnen uw faciliteit, zonder de esthetiek of functionaliteit van de ruimte te verstoren. Voor verdere technische ondersteuning of informatie over de installatie, neemt u contact op met uw X-Guard adviseur.

Bij X-Guard streven we ernaar om iedereen, overal veilig te houden. Onze locatiebepalingstechnologieën zijn slechts een deel van hoe we deze belofte waarmaken. Door voortdurend te innoveren en onze methoden te verfijnen, zorgen we ervoor dat u zich veilig kunt voelen, wetende dat hulp altijd dichtbij is, precies wanneer u het het meest nodig heeft.

Op zoek naar meer informatie?