De inzet van politie en/of mobiele surveillanten

Alarmeer via de X-Guard alarmcentrale naar de politie en/of mobiele surveillant.

Bij directe paniek is de inzet van politie vaak noodzakelijk. Door te alarmeren via de X-Guard Alarm-app kan de alarmcentrale na constatering van geweld direct de politie inzetten. De X-Guard alarmcentrale is een PAC alarmcentrale, zij mag alleen na constatering dat inzet van de politie nodig is, de politie inzetten. Vanaf 1 juli 2021 wordt hier door de politie streng op toegezien omdat er te veel valse alarmen binnenkomen. Leer hier meer over op deze website.

Hoe werkt het?

Wanneer een alarmoproep wordt verstuurt naar de X-Guard alarmcentrale, wordt er meteen een luisterverbinding opgezet met een centralist. Degene die een alarm verstuurt hoort zelf niets (geen ring of overgangstoon) en er is geen direct spreekcontact met de centralist. De centralist moet minimaal 30 seconden luisteren en de situatie waarnemen. Wanneer (verbaal) geweld wordt waargenomen, zal de centralist direct de politie bellen. Hoort de centralist niks of kan er niet goed bepaald worden of hulp noodzakelijk is dan belt de centralist degene die het alarm heeft verstuurt om de situatie te pijlen en bepalen of de politie ingezet moet worden. Indien er na een uitgebreide waarneming wordt geconstateerd dat er geen politie nodig is, wordt het alarm afgesloten als een nodeloos alarm.

Wanneer degene die het alarm heeft verstuurt niet bereikbaar is, zal de centralist één van onze mobiele surveillanten oproepen. De mobiele surveillant zal naar de alarmlocatie gaan om de situatie waar te nemen. Onze surveillanten hebben zelf ook de X-Guard Alarm-app op hun smartphone staan waarmee ze traceerbaar zijn. Onze centralist zal altijd de meest dichtstbijzijnde surveillant oproepen. De surveillant zal polshoogte nemen en indien nodig zelf bij aankomst actie ondernemen door direct de politie of ambulance te bellen. Een surveillant mag bij constatering van fysiek geweld zelf geen actie ondernemen.

Kosten

Er zijn kosten verbonden aan het alarmeren naar een alarmcentrale en het inzetten van mobiele surveillanten.

X-Guard maakt gebruik van cookies.

Als je onze website gebruikt, ga je ermee akkoord dat we cookies plaatsen. Meer informatie vindt je in ons privacy statement.