Man-down

 • De X-Guard Alarm-app slaat automatisch alarm
 • Valdetectie op basis van onvoldoende beweging (bewusteloosheidsdetectie)
 • Automatisch in- en uit te schakelen
 • Instelbare gevoeligheid

Binnen 5 minuten is uw man-down systeem gratis actief!

Probeer gratis
Adviesgesprek

Het man-down systeem van X-Guard

Er kunnen zich situaties voordoen waarbij u zelf niet meer in staat bent om een alarm te kunnen versturen, terwijl hulp wel noodzakelijk is. Bijvoorbeeld bij een calamiteit waarbij u ten val bent gekomen of bij bewusteloosheid. U kunt dan zelf geen alarm slaan en er is niemand in de buurt die u kan helpen, wat dan?

U kunt rekenen op de Risico-knop in de X-Guard Alarm-app. De bewegingssensoren in uw mobiele telefoon worden door de app geactiveerd en houden uw beweging in de gaten. Beweegt u onvoldoende? Dan zal de Alarm-app automatisch een vooralarm maken om contact met u te krijgen. Reageer je niet op dit vooralarm, dan wordt automatisch een alarm verstuurd naar de alarmcentrale. U kunt er dus zeker van zijn dat, ook wanneer je zelf geen alarm kunt maken, je altijd, overal, veilig bent.

Wat is Man-down?

De techniek

Bewegingssensoren in uw telefoon houden precies bij of u voldoende beweegt. Detecteert de app onvoldoende beweging dan wordt een vooralarm gemaakt. Dit alarm geeft een geluid- of trilsignaal of beide.

Reageer je niet op het signaal? Dan wordt er een alarm gemaakt. Bij het alarm wordt direct een spreek- luisterverbinding opgezet waar uw hulp tot u kan spreken om te controleren of u aanspreekbaar bent.

Even pauze…

Wanneer de telefoon plat op tafel wordt gelegd dan zien we dit als een pauzemoment. In de kantine kunt u dus rustig van uw kop koffie genieten zonder dat u wordt gestoord door de bewegingscontrole.

Zodra u uw telefoon weer oppakt, dan wordt de bewegingscontrole direct weer hervat.

Valse alarmen?

De gevoeligheid van de bewegingsdetectie kunt u instellen in de app.

Wanneer u werkt op een bouwplaats heeft u wellicht andere wensen en eisen dan wanneer u in een kantooromgeving of op de poli aan het werk bent.

Binnen enkele seconden staat uw Man-down zo ingesteld als u dat wilt.

Voor wie?

Een man-down systeem wordt veelal gebruikt door mensen die ”alleenwerken”. Denk bijvoorbeeld aan boswachters, schilders, chauffeurs, ambulante zorgverleners, deurwaarders of mensen in de schoonmaak-, beveiligings-, of piketdienst. Het is een fijne gedachte voor hen dat wanneer er onverhoopt een calamiteit plaatsvindt zij erop kunnen vertrouwen dat er altijd hulp komt. Het innovatieve man-down systeem van X-Guard is in te zetten voor alleenwerkers beveiliging of als alleenwerkers alarm. 

De X-Guard Alarm-app
Hoe werkt de Risico-knop 

Met de X-Guard Alarm-app kan iedereen overal een alarm versturen: er wordt direct een verbinding gemaakt met de juiste hulpverlening. De hulpverlening kan afkomstig zijn van mensen dichtbij of, na verificatie door onze alarmcentrale, van politie en/of ons landelijk netwerk van mobiele surveillancebedrijven.

In de Alarm-app zit de zogenaamde ”Risico-knop” – de man-down functie. Wanneer de eigen beveiliging op “Risico” wordt gezet, activeert de Alarm-app de bewegingssensor van de mobiele telefoon. Wanneer er gedurende twee minuten onvoldoende bewogen is, maakt de app automatisch 30 seconden lang een vooralarm. Er verschijnt een melding op het scherm en het toestel gaat trillen en piepen. Het vooralarm wordt opgeheven door het toestel even te bewegen. Wanneer het vooralarm niet tijdig wordt opgeheven wordt automatisch een alarmoproep verstuurd. De afteltijd tot het vooralarm is standaard twee minuten. De afteltijd kan worden aangepast indien dit wenselijk is.

De Risico-knop heeft een pauzestand. Het is verstandig om deze pauzestand te activeren wanneer de telefoon ergens neer wordt gelegd, bijvoorbeeld tijdens pauzes of een toiletbezoek. In de pauzestand zal de app géén alarm maken. De Risico-knop wordt automatisch geactiveerd wanneer de pauzetijd is verstreken.

De Risico-knop heeft ook een automatische pauzestand. Wanneer de telefoon op een vlak oppervlak wordt gelegd, schakelt de risicomodus automatisch over naar een pauzestand van één uur. De risicomodus wordt weer ingeschakeld wanneer er beweging wordt gedetecteerd of wanneer de pauzetijd verstreken is. De pauzetijd staat standaard op één uur en kan in het instellingen menu worden aangepast.

Druk tweemaal op ‘’Uit’’ of “Aan” wanneer de Risico-knop moet worden uitgeschakeld.

Lees meer over het gebruik van de X-Guard Alarm-app via de onderstaande knop:

Tip! De onderstaande tabel kan zijwaarts gescrold worden.

Beschikbare hulp
Mensen dichtbij
24/7 Alarmcentrale
Inzet van politie
Inzet van mobiele surveillanten
Sleutelhouders
Geen kosten per alarm
Gratis mobiele surveillant
Basis
X-Guard Alarm

€ 13,95
excl. BTW per gebruiker per maand
Kies pakket
Hoog Risico
X-Guard Alarm

€ 38,95
excl. BTW per gebruiker per maand
Kies pakket
Maatwerk
Betaal de beveiliging per uur

Aanvullende mogelijkheden
 • Variabel contract met onbeperkt aantal gebruikers
 • SLA voor totaal beheer
 • Configuraties op maat
 • Overzichtelijk (beheer)dashboard
 • Toestelbeheer
 • Persoonlijke X-Guard-adviseur
 • Eenvoudig uit te breiden
 • Goedkoper bij grote aantallen
Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte op maat
Neem contact op

Hulp nodig bij het maken van een keuze?

Gratis persoonsbeveiligingsscan

Automatisch schakelen

Het is belangrijk dat u goed beveiligd kan werken – op risicovolle plekken, op plekken waar veiligheid nodig is. Op deze locaties is het belangrijk dat uw ”Eigen beveiliging” op ”Risico” wordt geschakeld. U schakelt hiermee de man-down functie in. Op plekken waar veiligheid meer vanzelfsprekend is, zoals thuis, heeft u de Risico-knop waarschijnlijk niet nodig en hoeft deze ook niet ingeschakeld te zijn.

De Risico-knop kan automatisch schakelen op basis van een adres en/of X-Guard Baken. Dit betekend dat bij het naderen van het adres of het betreden van een ruimte waar een X-Guard Baken hangt “Eigen beveiliging” op ”Risico” wordt gezet. Bij het verlaten van het adres of de zone wordt “Eigen beveiliging” op ”Aan” of ”Uit” gezet.  Lees via onderstaande knop meer over Automatisch schakelen:

X-Guard Uitgebreide Alarmknop

Het gebruik van een smartphone om mee te alarmeren heeft erg veel voordelen, zo is de locatiebepaling beter, hoef je slechts één apparaat bij je te dragen, hoef je maar één apparaat te laden en heb je maar één simkaart nodig. Toch zijn er nog genoeg mensen die liever gebruik maken van een apart ”Alarm Device”, een aparte alarmknop. Om deze reden hebben wij ook een Alarm Device in ons assortiment opgenomen. De zogenaamde X-Guard Uitgebreide Alarmknop. Natuurlijk voorzien van de laatste hard- en software en voorzien van camera’s en belfunctie waardoor dit Alarm Device ook ingezet kan worden als mobiele telefoon en in de nabije toekomst zelfs als bodycam in combinatie met de X-Guard Alarm-app. Lees via de onderstaande knop meer over de Uitgebreide Alarmknop (Alarm Device):

Alarmoproepen versturen

Wij vinden dat iedereen overal eenvoudig een alarmoproep moet kunnen versturen. Handmatig via een alarmknop of automatisch door middel van ons innovatieve man-down systeem. Bekijk hieronder welke oplossing het beste aansluit bij uw situatie:

Iedereen Overal Veilig

Wij vinden het belangrijk dat iedereen het recht op vrijheid en veiligheid kan behouden.
Bekijk hieronder op welke manier wij u het beste kunnen beveiligen.

Veelgestelde vragen

Heeft u vragen over de beveiliging van X-Guard? Hieronder hebben we de meest gestelde vragen voor u op een rijtje gezet.

Wat krijg je in de gratis demo?

Bij het gebruik van onze gratis demo bent u volledig beveiligt, inclusief meldkamer voor een periode van 30 dagen.

Wanneer u een alarm maakt wordt u verbonden met onze meldkamer voor hulp. U wordt altijd echt geholpen en we beschouwen uw alarm als een daadwerkelijke alarmmelding.

Wilt u ons systeem testen in een andere vorm? Dan kunt u vrijblijvend een adviesgesprek aanvragen, we helpen u graag verder.

Maken jullie gebruik van een meldkamer?

Wij verzekeren u van hulp, bij elk alarm. U kunt kiezen om direct te melden naar een meldkamer of eerst uw collega’s en/of BHV in te zetten.

Onze meldkamers staan 24 uur per dag voor u klaar om eventuele alarmen op te vangen die niet zonder tussenkomst een een meldkamer worden opgelost.

Komt er direct hulp na het indrukken van de alarmknop?

Het maken van een alarm doet u niet zomaar. Wanneer u dit doet, dan zullen wij met de grootst mogelijke zorg u verzekeren van hulp.

Dit doen we op de volgende manieren

 • We roepen uw collega’s en/of BHV op
 • De collega’s en/of BHV’ers geven aan of zij komen helpen
 • Parallel wordt automatisch gecontroleerd of de hulp van onze alarmcentrale nodig is
 • De meldkamer schaalt waar nodig op en maakt gebruik van de spreek- luisterverbinding voor verificatie van het alarm
 • De juiste hulp wordt direct aangestuurd.

Is er landelijke dekking voor beveiliging?

Ja, X-Guard heeft een landelijk dekkend netwerk van beveiligers. Zij staan 24 uur per dag voor u klaar.

Natuurlijk worden onze beveiligers alleen ingezet als dat nodig is. Uw eigen collega’s en/of BHV’ers zijn vaak dichterbij dan een hulpdienst of beveiliger. Ons intelligente systeem schakelt de juiste hulp automatisch in.

Hoe bepalen jullie mijn locatie?

We bepalen uw locatie met grote precisie op verschillende manieren.

 • We kijken naar uw GPS-locatie
 • We controleren de netwerklocatie van de telefoon
 • We scannen naar Bluetooth- en Wifi-bakens die door X-Guard geplaatst en ingemeten zijn
 • We maken gebruik van de door ingestelde agendakoppeling
 • We maken gebruik van de door u ingestelde adressen en automatische schakelingen

Deze combinatie van technieken maakt onze locatiebepaling accuraat. U kunt de locatiebepaling van X-Guard zowel binnen als buiten met een goed gevoel gebruiken.

Onze referenties

Wij zijn trots dat wij de leverancier mogen zijn voor een groot aantal vertrouwde en toonaangevende partners en bedrijven. Al jarenlang maken onze klanten gebruik van de veiligheidsoplossing van X-Guard.

Test het X-Guard man-down systeem 1 maand gratis

Probeer gratis
Adviesgesprek

X-Guard maakt gebruik van cookies.

Als je onze website gebruikt, ga je ermee akkoord dat we cookies plaatsen. Meer informatie vindt je in ons privacy statement.