Man down-Alarm

X-Guard slaat automatisch alarm als jij daartoe zelf niet meer in staat bent
X-Guard Alarm Device
  • Automatisch alarm bij bewusteloosheid
  • Alarmknop bij agressie en geweld
  • Binnen locatie tot op ruimte niveau nauwkeurig
  • Landelijke opvolging
  • Betaal alleen voor de uren die u gebruikt
  • Direct contact met PAC alarmcentrale
  • Zeer korte response tijd
  • Politie inzet gegarandeerd
Er kunnen zich situaties voordoen waarbij je zelf niet meer in staat bent om alarm te slaan. Denk hierbij aan een calamiteit waarbij je bewusteloos geraakt bent of bijvoorbeeld in het geval je flauwvalt. Je kunt dan zelf geen alarm slaan en er is niemand in de buurt die je kan helpen, wat dan?

Dan kun je rekenen op de risico functie in de X-Guard Alarm-app. Slimme sensoren in jouw mobiele telefoon worden door de app geactiveerd en houden jouw beweging in de gaten. Beweeg je niet voldoende? Dan klinkt een akoestisch signaal. Reageer je niet op dit signaal? Dan wordt automatisch een alarm verstuurd naar de alarmcentrale. Jij weet dus zeker, ook wanneer je zelf geen alarm kunt maken, dat je altijd, overal, veilig bent.

Toepassing
De man down functie (risico knop) wordt veel gebruikt door mensen die alleen werken. Het is heel divers welke werkzaamheden zij verrichten, van boswachters tot schilders en van service monteurs tot dakdekkers. Het is een fijne gedachte voor hen dat als er onverhoopt een calamiteit plaatsvindt zij erop kunnen vertrouwen dat er altijd hulp komt.

Techniek
X-Guard heeft een eigen ontwikkel team en het is gelukt om voor zowel iOS (iPhone),  Android (Samsung etc.) als ons Alarm Device een functie te ontwikkelen die gebruik kan maken van slimme bewegingssensoren. Deze sensoren houden precies bij of u voldoende beweegt. Detecteert de app onvoldoende beweging dan wordt een vooralarm gemaakt. Dit alarm is akoestisch en er is ook een trilsignaal. Reageer je hier niet op? Dan wordt een alarm gemaakt. Dit alarm kan naar een alarmcentrale, maar ook naar een directe college, we stemmen hierin samen af wat voor u de beste oplossing is.
Indien je even pauze houdt, ligt je telefoon vaak op tafel, hier hebben we wat op bedacht. De app weet namelijk dat je pauze aan het houden bent en gaat dan zelf ook even pauzeren, maximaal een uur en dan herinnert het systeem je er weer aan dat je je telefoon weer moet pakken, wel zo makkelijk.

Valse alarmen?
In de instellingen van de app kunnen we namelijk de bewegingssensor afstellen. Voor iemand die bijvoorbeeld op een trillende machine zit, moeten we net iets minder gevoelig afstellen dan iemand die stil achter zijn bureau zit. Hierdoor kunnen we de sensoren zo afstellen dat we het risico op valse alarmen minimaal maken.

X-Guard Alarm Device
Het gebruik van een smartphone om mee te alarmeren heeft erg veel voordelen, zo is de locatiebepaling beter, hoef je slechts één apparaat bij je te dragen, hoef je maar één apparaat te laden en heb je maar één simkaart nodig. Toch zijn er nog genoeg mensen die liever gebruik maken van een apart Alarm Device. Om deze reden hebben wij ook een Alarm Device in ons assortiment opgenomen. Natuurlijk voorzien van de laatste hard- en software en voorzien van camera’s en belfunctie waardoor dit Alarm Device ook ingezet kan worden als mobiele telefoon en in de nabije toekomst zelfs als bodycam in combinatie met de X-Guard Alarm-app.

Interesse?
De man down functie kan ook voor u of uw collega’s van grote meerwaarde zijn in het gevoel van veiligheid. Graag bekijken wij samen met u wat de beste toepassing is voor uw situatie. Klik u hier voor meer informatie 

Download onze app

Probeer X-Guard Alarm 30 dagen gratis uit!
Download
We sturen u de nodige informatie per e-mail.


X-Guard Alarm is ook beschikbaar voor Google Android.

Download onze app

Probeer X-Guard Alarm 30 dagen gratis uit!
Download
X-Guard Alarm is ook beschikbaar voor Apple iOS.

Download onze app

Probeer X-Guard Alarm 30 dagen gratis uit!
We sturen u de nodige informatie per e-mail.


X-Guard maakt gebruik van cookies.

Als je onze website gebruikt, ga je ermee akkoord dat we cookies plaatsen. Meer informatie vindt je in ons privacy statement.