Man-down

  • De X-Guard Alarm-app verstuurt automatisch alarm
  • Valdetectie op basis van onvoldoende beweging
  • Automatisch in- en uit te schakelen
  • Instelbare gevoeligheid
Beveilig mij nu!
Adviesgesprek

Het man-down systeem van X-Guard

Er kunnen zich situaties voordoen waarbij u zelf niet meer in staat bent om een alarm te kunnen versturen, terwijl hulp wel noodzakelijk is. Bijvoorbeeld bij een calamiteit waarbij u ten val bent gekomen of bij bewusteloosheid. U kunt dan zelf geen alarm slaan en er is niemand in de buurt die u kan helpen, wat dan?

U kunt rekenen op de Risico-knop in de X-Guard Alarm-app. De bewegingssensoren in uw mobiele telefoon worden door de app geactiveerd en houden uw beweging in de gaten. De techniek is vergelijkbaar met een stappenteller. Indien u onvoldoende beweegt, zal de Alarm-app automatisch een vooralarm maken om contact met u te krijgen. Reageert u niet op dit vooralarm, dan wordt automatisch een alarm verstuurd naar de alarmcentrale. U kunt er dus zeker van zijn dat, ook wanneer u zelf geen alarm kunt maken, u altijd, overal, veilig bent met X-Guard Alarm!

Alléén waar nodig 

X-Guard verstuurt alléén een automatische man-down alarmoproep waar nodig.
Wij kunnen ervoor zorgen dat uw man-down beveiliging (de Risico-knop) automatisch wordt ingeschakeld op locaties en tijdstippen waar en wanneer u niet alleen mag werken: u hoeft alléén maar de Alarm-app bij u te dragen – de rest doen wij. Tevens worden valse alarmen voorkomen door deze manier van automatische man-down. Wij vinden het namelijk belangrijk dat onze oplossing naast veiligheid ook comfort biedt.

Automatisch schakelen

U kunt ook zelf bepalen en inschakelen waar u (extra) beveiliging nodig heeft. Dit kunt u doen door middel van de functie ”Automatische schakelingen” in de Alarm-app. Door het toevoegen van bepaalde adressen aan de app, kunt u per adres aangeven of uw “Eigen beveiliging” in de app  ‘’Uit’’, ‘’Aan’’ of ’Risico’’ moet staan. Op het moment dat u het toegevoegde adres nadert en weer verlaat, zal de app automatisch schakelen naar de juiste stand.

Voor wie?

Een man-down systeem wordt veelal gebruikt door mensen die ”alleenwerken”. Denk bijvoorbeeld aan boswachters, schilders, chauffeurs, ambulante zorgverleners, deurwaarders of mensen in de schoonmaak-, beveiligings-, of piketdienst. Het is een fijne gedachte voor hen dat wanneer er onverhoopt een calamiteit plaatsvindt zij erop kunnen vertrouwen dat er altijd hulp komt. Het innovatieve man-down systeem van X-Guard is in te zetten voor alleenwerkers beveiliging of als alleenwerkers alarm. 

Hoe werkt het?
De X-Guard Alarm-app

Met de X-Guard Alarm-app kan iedereen overal een alarm versturen: er wordt direct een verbinding gemaakt met de juiste hulpverlening. De hulpverlening kan afkomstig zijn van mensen dichtbij of, na verificatie door onze alarmcentrale, van politie en/of ons landelijk netwerk van mobiele surveillancebedrijven.

In de Alarm-app zit de zogenaamde ”Risico-knop” – de man-down functie. Wanneer de eigen beveiliging op “Risico” wordt gezet, activeert de Alarm-app de bewegingssensor van de mobiele telefoon. Wanneer er gedurende twee minuten onvoldoende bewogen is, maakt de app automatisch 30 seconden lang een vooralarm. Er verschijnt een melding op het scherm en het toestel gaat trillen en piepen. Het vooralarm wordt opgeheven door het toestel even te bewegen. Wanneer het vooralarm niet tijdig wordt opgeheven wordt automatisch een alarmoproep verstuurd. De afteltijd tot het vooralarm is standaard twee minuten. De afteltijd kan worden aangepast indien dit wenselijk is.

De Risico-knop heeft een pauzestand. Het is verstandig om deze pauzestand te activeren wanneer de telefoon ergens neer wordt gelegd, bijvoorbeeld tijdens pauzes of een toiletbezoek. In de pauzestand zal de app géén alarm maken. De Risico-knop wordt automatisch geactiveerd wanneer de pauzetijd is verstreken.

De Risico-knop heeft ook een automatische pauzestand. Wanneer de telefoon op een vlak oppervlak wordt gelegd, schakelt de risicomodus automatisch over naar een pauzestand van één uur. De risicomodus wordt weer ingeschakeld wanneer er beweging wordt gedetecteerd of wanneer de pauzetijd verstreken is. De pauzetijd staat standaard op één uur en kan in het instellingen menu worden aangepast.

Druk tweemaal op ‘’Uit’’ of “Aan” wanneer de Risico-knop moet worden uitgeschakeld.

Lees via de knoppen onderaan deze pagina meer over de X-Guard Alarm-app.

X-Guard Uitgebreide Alarmknop

Het gebruik van een smartphone om mee te alarmeren heeft erg veel voordelen, zo is de locatiebepaling beter, hoef je slechts één apparaat bij je te dragen, hoef je maar één apparaat te laden en heb je maar één simkaart nodig. Toch zijn er nog genoeg mensen die liever gebruik maken van een apart ”Alarm Device”, een aparte alarmknop. Om deze reden hebben wij ook een Alarm Device in ons assortiment opgenomen. De zogenaamde X-Guard Uitgebreide Alarmknop. Natuurlijk voorzien van de laatste hard- en software en voorzien van camera’s en belfunctie waardoor dit Alarm Device ook ingezet kan worden als mobiele telefoon en in de nabije toekomst zelfs als bodycam in combinatie met de X-Guard Alarm-app. Lees via de knoppen onderaan deze pagina meer over de Uitgebreide Alarmknop (Alarm Device).

Alarmeren

Iedereen kan eenvoudig een alarmoproep versturen. Handmatig via een alarm-, paniekknop, bellen naar een noodnummer of automatisch door middel van onze slimme man-down oplossing Bekijk hieronder welke oplossing het beste aansluit bij uw situatie:

Voor wie?

Publieke groep: je wordt gratis beveiligd en helpt, indien mogelijk, anderen binnen de publieke groep
Privé groep: je wordt tegen betaling beveiligd en helpt elkaar in een eigen, afgeschermde groep
Business groep: je wordt tegen betaling waar en wanneer nodig beveiligd en helpt elkaar in een eigen, afgeschermde groep

Meer weten?

Wilt u meer weten over Automatisch schakelen, alleen werken, de X-Guard Alarm-app en de Uitgebreide Alarmknop? Klik dan op een van de knoppen hieronder.

Wilt u de Alarm-app uitproberen of bent u geïnteresseerd in een adviesgesprek?

Beveilig mij nu!
Adviesgesprek

X-Guard maakt gebruik van cookies.

Als je onze website gebruikt, ga je ermee akkoord dat we cookies plaatsen. Meer informatie vindt je in ons privacy statement.