Geweld tegen deurwaarders

 

Steeds vaker krijgen deurwaarders te maken met agressie en geweld. Donderdag 24 oktober vindt een rechtzaak plaats waarin een persoon veroordeeld wordt voor het gijzelen en mishandelen van een deurwaarder.

Voor Syncasso was dit voldoende aanleiding om er voor te zorgen dat hun medewerkers uitgerust worden met een alarmknop. Deze alarmknop is een Bluetooth knop die gedragen kan worden aan de riem, aan een halsketting, sleutelhanger of polsband en is verbonden met de X-Guard app op de smartphone van de gebruiker.

Helaas zijn niet alleen deurwaarders steeds vaker het slachtoffer van agressie en geweld ook andere beroepsgroepen die moeilijke keukentafel gesprekken voeren bij mensen thuis zijn steeds vaker het doelwit van agressie en geweld. Door middel van de X-Guard app staan zij altijd in verbinding met adequate hulpverlening. Door middel van verificatie door een alarmcentrale wordt bepaald of direct politie aangestuurd mag worden of dat een mobiele surveillant ter plaatse komt ter verificatie.

Deze animatie video legt precies uit hoe X-Guard werkt. Bent u benieuwd of X-Guard ook iets voor u kan betekenen? Dan komen wij graag met u in contact!

Radio fragment – Radio 1 Journaal – 24 oktober 2019

Alarmknop voor deurwaarders: ‘Je zal maar net die ene tegenkomen’

De politie gaat maar zelden mee met deurwaarders. Maar om de veiligheid te vergroten is dit jaar een proef geweest met een speciale noodknop. Deurwaarder Matthieu Schoenberger heeft zo’n knop.

Bron: NOS.nl

X-Guard maakt gebruik van cookies.

Als je onze website gebruikt, ga je ermee akkoord dat we cookies plaatsen. Meer informatie vindt je in ons privacy statement.