Adressen

Locatiebepaling op basis van adressen die toegevoegd zijn in de app.

Door het toevoegen van adressen in de app, kan X-Guard de GPS-locatie van een alarm nauwkeuriger bepalen. Wanneer een locatie nauwkeurig bepaald kan worden, kan hulpverlening sneller ter plekke zijn waardoor de mate van veiligheid vergoot wordt. Via de knoppen onderaan deze pagina kunt u meer lezen over onze verschillende methoden om een locatie te bepalen.

Adressen toevoegen voor automatische schakelingen

Voor het optimaliseren van GPS locaties in gebouwen met meerdere compartimenten (bijvoorbeeld rijtjeswoningen of appartementen) adviseren wij om huis-, werk,- en bezoekadressen toe te voegen in de Alarm-app. Door de handige functie van automatisch schakelen hoeft de eigenbeveiliging in de  app niet meer handmatig ‘’Uit’’, ‘’Aan’’ of op ‘’Risico’’ te worden gezet bij het naderen of verlaten van een bepaald adres. Via de knoppen onderaan deze pagina kunt u meer lezen over de functie van Automatisch schakelen. 

Hoe voegt u adressen toe?

Adressen kunnen handmatig toegevoegd worden in de app via het menu > ‘’Wijzig instellingen’’ > ‘’Automatische Schakelingen’’. De functie voor het automatisch schakelen tussen adressen kan gepersonaliseerd worden door regels toe te voegen. De adressen waarvoor automatische schakelingen gewenst zijn, kunnen vervolgens worden toegevoegd. Het gewenste adres kan worden opgezocht via een gemakkelijke adreszoeker van Google. Wanneer het adres is ingevoerd kan de straal waarbinnen het adres actief moet zijn, worden ingesteld en het adres kan een beschrijving krijgen.  Vervolgens kan het gedrag van de app worden bepaald bij het aankomen/verlaten van het ingevoerde adres.

Bij een grote hoeveelheid aan (specifieke) adressen is het aan te raden om de locatiebepaling op basis van adressen uit te laten voeren en te laten onderhouden door X-Guard in Excel.

Wanneer er een adres wordt toegevoegd via de app zal de telefoon de exacte locatie overnemen wanneer de telefoon in de buurt komt van dit adres.

Bezoek een adres (pilot-functie)

Uw locatie kan ook bepaald worden op basis van (risico)adressen die ad hoc (tijdelijk) worden toegevoegd in de app.

Door het toevoegen van ad hoc adressen in de app, kan X-Guard de GPS locatie van een alarm nauwkeuriger bepalen. Wanneer een locatie nauwkeurig bepaald kan worden, kan hulpverlening sneller ter plekke zijn waardoor de mate van veiligheid vergroot wordt. Via de knoppen onderaan deze pagina kunt u meer lezen over ”Bezoek een adres”.

Sleutelhouders

Sleutelhouders kunnen eveneens toegevoegd worden aan adressen. Zo worden de mensen die verantwoordelijk zijn voor hulp op dit adres gebeld door de alarmcentrale. Via de knoppen onderaan deze pagina kunt u meer lezen over sleutelhouders.

Technische informatie

  • Het toevoegen van adressen is actief sinds versie V4.8.0 van de X-Guard Alarm-app
  • Het toevoegen van adressen is mogelijk op Android en iOS.
  • X-Guard kan adressen in batch toevoegen. Vraag hiernaar bij uw adviseur.

Automatisch updaten

In de toekomst gaan wij een koppeling met de software van de cliëntvolgsystemen Nedap ONS en Myneva ontwikkelen waardoor adressen uit deze systemen automatisch worden geüpdatet en waardoor nog sneller een alarmlocatie herkend kan worden.

Meer weten?

Wilt u meer weten over locatiebepaling, Automatisch schakelen, Bezoek een adres en sleutelhouders. Klik op een van de onderstaande knoppen.

Op zoek naar meer informatie?

X-Guard maakt gebruik van cookies.

Als je onze website gebruikt, ga je ermee akkoord dat we cookies plaatsen. Meer informatie vindt je in ons privacy statement.