Eenvoudige alarmknop
met man-down

Met de Eenvoudige X-Guard alarmknop ben je Overal Veilig, ook op plekken waar geen internet aanwezig is!

X-Guard heeft een eenvoudige alarmknop ontwikkeld waarmee met één druk op de knop een alarm verstuurt kan worden. In het geval van nood hoeft u enkel de ronde knop in te drukken: de juiste hulp wordt direct opgeroepen.

Ook heeft deze alarmknop een man-down functie. Wanneer de eenvoudige alarmknop van rechtop met meer dan 60 graden kantelt en daarna twee minuten geen of onvoldoende beweging detecteert zal er een vooralarm van 30 seconden hoorbaar zijn. Door het toestel weer rechtop te draaien of te bewegen zal het alarm worden geannuleerd.

Eenvoudig maar efficiënt

De Eenvoudige X-Guard Alarmknop is geschikt voor mensen die vaak alleen werken en altijd en overal een eenvoudige noodknop bij zich willen dragen zonder dat ze deze constant moeten opladen. De man-down functie kan handig in of uit worden geschakeld door twee keer kort op de alarmknop te klikken. Ook kan het toestel handig rechtop worden opgehangen zodat daarmee wordt voorkomen dat er onnodig een man-down alarm wordt verstuurd. Na het pakken van het device is de man-down dan meteen actief.

De alarmknop maakt gebruik van het LoRaWAN netwerk dat door KPN door heel Nederland is uitgerold. Mensen dichtbij zullen direct uw verstuurde alarm in de X-Guard Alarm-app ontvangen en door de nauwkeurige locatie bepaling kunnen zij snel ter plekke zijn. Zijn er geen mensen dichtbij beschikbaar of hebben zij na ontvangst van de oproep niet bevestigd dat zij gaan helpen? Dan wordt automatisch de X-Guard Alarmcentrale ingeschakeld, die na verificatie de politie kan inzetten. Voor verificatie kan de centralist een mobiele surveillant sturen.

De voordelen van de Eenvoudige X-Guard Alarmknop

 • Hoeft niet opgeladen te worden batterij stand-by tijd één jaar.
 • Werkt via het LoRaWAN netwerk géén internet via GSM of Wifi-netwerk nodig
 • Hoeft niet te worden gekoppeld aan de X-Guard Alarm-app
 • Nauwkeurige locatie bepaling, GPS, bluetooth of wifi bakens
 • Zowel binnen als buiten te gebruiken
 • Waterdicht toestel (IP65)
 • Alarmeren zonder (eigen) telefoon
 • Snel hulp van mensen dichtbij

Voor wie is deze alarmknop interessant?

In een agressie, geweldsituatie of waar alleen wordt gewerkt met het risco op calamiteiten.

 • Zorg intra- en extramuraal
 • Industrie
 • Monteurs ambulant werkend
 • Geldtransport
 • Deurwaarders
 • Overheidsinstanties
 • Woningbouwverenigingen
 • etc.

Technische informatie

LoRaWAN
(Long Range Wide Area Network) is een specificatie voor een telecommunicatienetwerk geschikt voor langeafstandscommunicatie met weinig vermogen. De technologie wordt gebruikt voor machine-to-machinecommunicatie (internet of things).

KPN LoRaWAN ontvanger (On Premises Gateway)
X-Guard voert graag een meting uit op locatie om te controleren of er voldoende dekking is van het KPN LoRaWAN netwerk. Is de dekking onvoldoende aanwezig, dan adviseert X-Guard om daar de KPN ontvanger te plaatsen. Deze ontvanger is bedoeld voor gebruik op locaties waar (nog) onvoldoende dekking van KPN gegarandeerd is. Ook is het geschikt voor locaties waar een hoge dichtheid aan LoRa-apparaten aanwezig is. Een andere reden om de ontvangen te plaatsen die een verhoogde dekkingskwaliteit garandeert, is om de levensduur van de batterij van de Lora apparatuur te verlengen. De ontvanger sluit je aan op internet en is uitgevoerd met een 4G simkaart als back-up.

LoRaWAN private netwerk
Als er altijd op een vaste locatie, gebouw of gebied wordt gewerkt kan als alternatief op de KPN oplossing kan het ook interessant zijn om voor een private netwerk te kiezen. De ontvanger kan van enkele honderden meters tot zelfs kilometers het signaal van een alarmknop ontvangen afhankelijk van de bouwkundige constructies.

Op zoek naar meer informatie?

X-Guard maakt gebruik van cookies.

Als je onze website gebruikt, ga je ermee akkoord dat we cookies plaatsen. Meer informatie vindt je in ons privacy statement.