Noodnummer integreren

Wij kunnen een intern noodnummer voor u inrichten voor een snelle en accurate doorzetting van een alarm. Door te bellen naar dit noodnummer kunnen bijvoorbeeld BHV’ers of AIT medewerkers opgeroepen worden zonder tussenkomst van een derde (bijv. receptionist), hierdoor kan de BHV zonder vertraging bij de hulpbehoevende medewerker aanwezig zijn.

Hoe werkt het 

Wij registreren allereerst de telefoonnummers van de medewerkers die moeten kunnen alarmeren naar het interne noodnummer. U levert hiervoor een lijst met telefoonnummers aan. Het interne noodnummer kan een regulier telefoonnummer zijn die vervolgens gekoppeld wordt aan een door X-Guard aangeleverd telefoonnummer. Wij raden het aan om een verkort noodnummer (bijv. 777)  te gebruiken voor het alarmeren naar het noodnummer.

Wanneer iemand een alarm verstuurt via het (verkorte) noodnummer, wordt dus de oproep doorgezet naar het nummer waaraan het noodnummer gekoppeld is. Wij kijken vervolgens of het nummer van diegene die een alarm verstuurt, in de lijst van telefoonnummers staat. Wanneer dit niet het geval blijkt, breken wij de actie af. Wanneer het nummer in de lijst staat kan het volgende gebeuren:

  1. er wordt doorverbonden naar een geautomatiseerd bandje die aangeeft dat de oproep bevestigd is en dat er hulp (bijv. de BHV) onderweg is.
  2. er wordt automatisch doorverbonden naar een medewerken (bijv. de BHV) die rechtstreeks hulp kan bieden. Zij ontvangen de informatie over de alarmoproep van de hulpbehoevende collega in de Alarm-app.

Wij richten het voor u in

X-Guard kan het bovenstaande voor u inrichten, het enige wat u hoeft te doen is het aanleveren van een lijst van de telefoonnummers van de medewerkers + het interne noodnummer waarnaar alarmoproepen verzonden kunnen worden (bijv. 777)

U kunt de lijst met telefoonnummers aanleveren door:

  • een mail te sturen met de te integreren telefoonnummers (dus alle telefoonnummers van de medewerkers die moeten kunnen alarmeren naar het interne noodnummer) + het verkorte noodnummer.
  • iedere medewerker die moet kunnen alarmeren naar het interne noodnummer de Alarm-app te laten downloaden – wij integreren vervolgens deze telefoonnummers.

Hoe werkt het?

1
U verstuurt een alarm
Basis Pakket
2
Mensen dichtbij (of BHV) worden opgeroepen
Aanvullend Pakket
3
Indien er niemand beschikbaar is wordt de X-Guard alarmcentrale opgeroepen
4
De alarmcentrale zet politie of mobiele surveillant in
5
(of) de alarmcentrale zet sleutelhouders in
Hoog Risico Pakket

Indien u de genoemde beveiliging wenst waarbij u niet hoeft om te kijken naar de gemaakte kosten voor alarmeren of de inzet van een mobiele surveillant, kunt u het beste kiezen voor een Hoog Risico pakket.

X-Guard maakt gebruik van cookies.

Als je onze website gebruikt, ga je ermee akkoord dat we cookies plaatsen. Meer informatie vindt je in ons privacy statement.