Mobile Management
Mobile device management (MDM)

Mobile device management draait om het beheer van alle mobiele apparaten die binnen een bedrijf of organisatie in omloop zijn. IT beheerders kunnen door middel van MDM het beleid op smartphones, tablets en andere apparaten controleren, beveiligen en handhaven. Het beheer van de instellingen, gebruikersrechten en beveiligingsbeleid gebeurt allemaal vanaf één centraal punt. Naast de beveiliging van apparatuur is de beveiliging van data belangrijk. Daarom bouwen veel organisaties de mogelijkheid in om bij verlies of diefstal van mobiele apparaten op afstand apparatuur te vergrendelen of data te wissen.

MDM & de X-Guard Alarm-app
Samsung Knox Manage / Knox Suite 

Een bedrijf of organisatie ken er dus voor kiezen om de X-Guard Alarm-app op (bedrijfs)toestellen te beheren door middel van een MDM software. De Alarm-app wordt dan als het ware ”vastgezet” op de telefoon. In bepaalde gevallen is de Alarm-app de enige app op de telefoon of er staan wel andere apps op, maar daar kunnen gebruikers niet bij. Een voorbeeld hiervan is de Uitgebreide Alarmknop. Dit is een all-in-one Alarmknop waarmee eenvoudige een (man-down) alarm verstuurt kan worden. Dit toestel wordt beheerd door middel van Knox Manage. X-Guard uitgebreide alarmknop wordt bedrijfskaar geleverd en op afstand beheerd door Knox Manage.  Bij X-Guard werken wij met de software van Samsung Knox Manage en Knox Suite.

X-Guard biedt alleen support indien wíj het beheer hebben van het MDM (dus onze eigen Knox-omgeving). Indien u een ander MDM gebruikt, kan X0guard wel applicatiebestanden verzorgen maar geen support leveren.

Wanneer X-Guard updates door heeft gevoerd, hoeft de appgebruiker zelf de app niet te updaten: dit wordt gedaan door de telefoonbeheerder binnen de organisatie.

U kunt via de onderstaande knop meer lezen over de Uitgebreide Alarmknop:

Op zoek naar meer informatie?