Vergoedt mijn zorgverzekeraar personenalarmering?

Bij X-Guard krijgen wij regelmatig de vraag of onze personenalarmering vergoedt kan worden door de zorgverzekering. Helaas hebben wij hier geen pasklaar antwoord op aangezien het per verzekeraar en per situatie verschild. Wij raden u daarom aan om even contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

Hieronder staan enkele voorwaarden die veel zorgverzekeraars stellen voor de vergoeding van personenalarmering (bron: Rijksoverheid)

Vergoeding medische redenen

Veel zorgverzekeraars vergoeden alléén een deel van de kosten van personenalarmering indien er medische redenen voor zijn. U moet dan een verklaring van uw huisarts hebben, waarin staat dat u personenalarmering nodig heeft. Alleen de apparatuur wordt vergoed. De abonnementskosten voor de meldkamer moet u zelf betalen.

Vergoeding sociale redenen

Soms kunt u via de gemeente een aansluiting krijgen op de personenalarmering. Dat kan alleen als u om sociale redenen een alarm nodig heeft. U voelt zich bijvoorbeeld thuis niet veilig en u heeft geen mensen in de buurt die u kunt waarschuwen als er iets mis is. U kunt met uw gemeente overleggen wat voor u mogelijk is. Niet alle gemeenten vergoeden de personenalarmering.

Voor meer informatie en de voorwaarden kunt u het beste terecht bij uw zorgverzekeraar. Zij kunnen u precies vertellen of- en wat er vergoedt word.

Op zoek naar meer informatie?