Oproepen toestaan bij ”Niet storen”

Bij een alarmoproep van Mensen dichtbij moet u de oproep kunnen horen zodat u kunt helpen. Het is daarom altijd verstandig om het geluid op uw telefoon aan te zetten/laten. Op het moment dat u uw telefoon op ‘’niet storen’’ heeft staan, is het belangrijk dat u alarmoproepen nog kunt ontvangen en dat de Alarmcentrale u kan bereiken. Hieronder zal stapsgewijs en door middel van een uitlegvideo een instructie worden gegeven over het toestaan van oproepen van X-Guard Alarm en de Alarmcentrale.

  1. Uw telefoon staat op ‘’Niet storen’’ op het moment dat het ‘’Niet storen’’-icoontje in het menu (rondje met een horizontaal streepje) blauw gekleurd is . U kunt dit controleren door het menu boven naar beneden te trekken om te kijken of het ‘’Niet storen’’- icoontje blauw is gekleurd
  2. Om uw instellingen voor ‘’Niet storen’’ naar persoonlijke voorkeur aan te passen, drukt u de ‘’niet storen-knop’’ in het menu een aantal seconden in. Hier kunt u vervolgens uw instellingen voor ‘’Niet storen’’ aanpassen.
  3. In het onderste blokje ziet u ‘’Uitzonderingen’’ staan en daaronder de acties waarbij u uitzonderingen kunt toevoegen. Klik op ‘’Oproepen, berichten en gesprekken’’ en klik vervolgens door op ‘’Oproepen’’. Klik vervolgens ‘’Alleen favoriete contacten’’ aan.
  4. Omdat u reeds het nummer van X-Guard Alarm en de Alarmcentrale via de app heeft toegevoegd aan favorieten, zullen oproepen van deze nummers worden ontvangen op het moment dat uw telefoon op ‘’Niet storen’’ staat. Heeft u de telefoonnummers van X-Guard Alarm en de Alarmcentrale nog niet toegevoegd, doe dit dan eerst via de app.

Bekijk de uitlegvideo