Uitleg eindgebruiker

U of uw bedrijf/organisatie heeft gekozen voor de veiligheidsoplossing van X-Guard. Binnenkort zal er een online videomeeting (via Zoom) plaatsvinden waarin X-Guard het gebruik van de gekozen oplossing zal uitleggen. Op deze pagina willen wij u graag uitleggen wat u kunt verwachten van de meeting zodat u goed voorbereid de uitleg kunt volgen en vragen stellen waar nodig.

Videomeeting: Uitleg X-Guard

De videomeeting zal standaard plaatsvinden via Zoom. Indien u een ander platform (Teams) wenst, laat dit dan spoedig en tijdig van tevoren weten. Mochten er meerdere mensen willen deelnemen aan de meeting, geef dit dan ook door (namen + e-mailadressen van de deelnemers).

De presentatie bestaat uit twee (2) delen.
(1) Algemene informatie: de website van X-Guard wordt gebruikt voor algemene informatie en visualisatie. Op onze Uitlegpagina’s staat veel informatie over het gebruik van X-Guard. Na afloop van de meeting kunt u alles teruglezen op onze website.
(2) Uitleg Alarm-app:  wij zullen door middel van het tonen van de X-Guard Alarm-app via ‘’screensharing’’ de app en de functies laten zien. Het is verstandig om de X-Guard Alarm-app alvast de installeren en om uzelf alvast te registreren. Via onderstaande knoppen kunt navigeren naar de instructie over het installeren en registreren en meer lezen over de X-Guard Alarm-app.

De videomeeting kan, indien gewenst en indien hier toestemming voor is, worden opgenomen.

Wat gaat X-Guard uitleggen?

X-Guard zal zich allereest voorstellen. We leggen onze missie Iedereen, Overal, Veilig uit en gaan vervolgens in op de oplossing waarvoor u of uw bedrijf heeft gekozen:

(1) Algemene informatie (website)

 • Hoe werkt het: wat gebeurt er op het moment dat u een alarm heeft verzonden? Wij zullen hier uitleg geven over de ‘’opvolging’’: wie ontvangt uw alarmoproep en wat wordt er in gang gezet?
 • Uw sector: we gaan verder in op uw sector en waarom persoonsalarmering van belang is.
 • Iedereen: Alarmmogelijkheden / alarmknoppen: vervolgens laten wij onze alarmmogelijkheden zien en bespreken we de alarmmogelijkheid die gekozen is door u of uw bedrijf/organisatie.
 • Overal: Locatiebepaling: aansluitend worden de methodes die X-Guard gebruikt voor exacte locatiebepaling uitgelegd. Afhankelijk van uw situatie of de situatie van uw bedrijf/organisatie hebben wij verschillende methodes ontwikkeld om de nauwkeurigheid van uw locatie te bepalen.
 • Veilig: Opvolging na een alarm: daarna zullen de verschillende manieren van hulpverlening die worden ingezet na het versturen van een alarmoproep worden uitgelegd. We gaan vervolgens verder in op de opvolging waarvoor u of uw bedrijf heeft gekozen.

(2) Uitleg Alarm-app (‘’screensharing’’)

Wij gaan de Alarm-app aan u presenteren en de werking ervan uitleggen en demonstreren. U kunt alvast de uitlegpagina over de Alarm-app bekijken ook is het  verstandig om van tevoren de Alarm-app al op uw telefoon te hebben geïnstalleerd.

 • U kunt de Alarm-app openen op uw telefoon zodat u mee kunt navigeren en proberen tijdens de uitleg.
 • Het beginscherm: we gaan de functies van de knoppen en icoontjes op het beginscherm aan u uitleggen.
 • Permissies: voor het goed functioneren van de app is het belangrijk dat u voor een aantal zaken ‘’toestemming’’ (permissie) geeft. We gaan daarom even samen controleren of u alle ‘’permissies’’ goed heeft staan. U kunt dit controleren met behulp van het oranje icoontje met het uitroeptekentje links (Android) of rechts (iPhone) in het beginscherm.
 • Het menu: vervolgens gaan we laten zien hoe je in het menu van de Alarm-app kunt navigeren. Via onderstaande knop kunt u alvast meer over het menu van de Alarm-app lezen. We zullen meer uitleg geven over de functies in de app die voor u interessant zijn of waar uw organisatie/bedrijf expliciet voor gekozen heeft.
 • Telefoonnummers opslaan: Het is belangrijk om het telefoonnummer van de Alarmcentrale en/of van X-Guard Alarm aan uw contacten toe te voegen en als favoriet op te slaan. Zo kunt u altijd zien dat u gebeld worden door de alarmcentrale en/of door X-Guard Alarm op het moment dat u de knop Alarmoproepen ontvangen op ”Aan” heeft staan. Daarnaast is het verstandig om oproepen van deze nummers toe te staan op het moment dat uw telefoon op ”niet storen” staat. We gaan u laten zien hoe u dit kunt doen. Via de onderstaande knop kunt u alvast de instructies van het opslaan van deze telefoonnummers lezen.
 • Alarmknop koppelen: aansluitend gaan we laten zien hoe u uw alarmknop (indien van toepassing) kunt koppelen aan de Alarm-app.
 • Alarm versturen: als laatste willen wij graag samen met u een alarm versturen om u te laten zien hoe dit werkt. Hiervoor is een vrijwilliger nodig die toestemming geeft voor het delen van privacygevoelige gegevens (locatie op dat moment). Indien er geen vrijwilliger is, zal X-Guard zelf een alarm versturen. Wij tonen in onze Alarm manager hoe een alarm bij ons binnenkomt en hoe deze verder afgehandeld wordt.

 Afsluiting

Aan het einde van de presentatie is er ruimte voor vragen.
U kunt alle informatie terugvinden op onze website en met name op onze uitlegpagina’s waar uitgebreide informatie staat over X-Guard in het algemeen het gebruik van de X-Guard Alarm-app. Navigeer via onderstaande link naar onze uitlegpagina’s

X-Guard maakt gebruik van cookies.

Als je onze website gebruikt, ga je ermee akkoord dat we cookies plaatsen. Meer informatie vindt je in ons privacy statement.