Iedereen kan alarmeren

 • Mobiel alarmeren met X-Guard Alarm
 • Eenvoudig alarmeren met één druk op de knop
 • Automatisch alarmeren (man-down)
 • Inzetbaar als BHV-oproepsysteem
Probeer gratis
Adviesgesprek

Alarmeer met de X-Guard Alarm-app

De X-Guard Alarm-app maakt het voor iedereen die de beschikking heeft over een smartphone mogelijk om alarm te slaan tijdens een noodsituatie.

Met de X-Guard Alarm-app kan iedereen overal een alarm versturen: er wordt direct een verbinding gemaakt met de juiste hulpverlening. De hulpverlening kan afkomstig zijn van mensen dichtbij of, na verificatie door onze alarmcentrale, van politie en/of ons landelijk netwerk van mobiele surveillancebedrijven.

De X-Guard Alarm-app is door ons eigen team van specialisten gebouwd en wordt continu doorontwikkeld. Hierbij worden zowel Android (zoals Samsung) als iOS (iPhone) smartphones ondersteund. Heeft u liever een aparte, fysieke alarmknop in plaats van een app, dan kunnen wij u de Uitgebreide Alarmknop aanbieden. Lees meer over de Uitgebreide Alarmknop en de Alarm-app via onderstaande knoppen:

Hoe werkt het?

1
U verstuurt een alarm
Basis Pakket
2
Mensen dichtbij (of BHV) worden opgeroepen
Aanvullend Pakket
3
Indien er niemand beschikbaar is wordt de X-Guard alarmcentrale opgeroepen
4
De alarmcentrale zet politie of mobiele surveillant in
5
(of) de alarmcentrale zet sleutelhouders in
Hoog Risico Pakket

Indien u de genoemde beveiliging wenst waarbij u niet hoeft om te kijken naar de gemaakte kosten voor alarmeren of de inzet van een mobiele surveillant, kunt u het beste kiezen voor een Hoog Risico pakket.

Twee situaties: Agressie en geweld & calamiteiten

Agressie en geweld – alarmeren met een alarmknop

Bij verschillende situaties horen verschillende behoeftes en dus verschillende oplossingen. De filosofie achter de Alarm-app onderscheidt twee basissituaties: ten eerste de ”agressie-en-geweld-situatie” waarbij het niet wenselijk is om met een telefoon te alarmeren. Alarmeren wilt u in geval van agressie en geweld doen zonder dat de belager dit door heeft. Om dit te kunnen doen hebben wij een aantal alarmknoppen ontwikkeld, zo is er altijd een alarmknop die bij je past. Lees in de volgende blokken meer over de alarmknoppen die wij aanbieden:

 • Bluetooth Alarmknop –  Een Bluetooth Alarmknop kan eenvoudig worden gekoppeld aan de X-Guard Alarm-app. Zodoende hoeft de telefoon niet gepakt of ontgrendeld te worden om een alarm te versturen en kan eenvoudig met één druk op de alarmknop (3 seconden) een alarm worden verzonden. De alarmknop kan in de app worden gekoppeld aan de paniek– of assistentieknop.
 • Uitgebreide Alarmknop – Het gebruik van een smartphone om mee te alarmeren heeft erg veel voordelen, zo is de locatiebepaling beter, hoef je slechts één apparaat bij je te dragen, hoef je maar één apparaat te laden en heb je maar één simkaart nodig. Toch zijn er nog genoeg mensen die liever gebruik maken van een apart Alarm Device. Om deze reden hebben wij ook een Alarm Device in ons assortiment opgenomen. Natuurlijk voorzien van de laatste hard- en software en voorzien van camera’s en belfunctie waardoor dit Alarm Device ook ingezet kan worden als mobiele telefoon en in de nabije toekomst zelfs als bodycam in combinatie met de X-Guard Alarm-app.
 • Eenvoudige Alarmknop – Met de Eenvoudige X-Guard alarmknop ben je Overal Veilig, ook op plekken waar geen internet aanwezig is! X-Guard heeft een eenvoudige alarmknop ontwikkeld waarmee met één druk op de knop een alarm verstuurt kan worden. In het geval van nood hoeft u enkel de ronde knop in te drukken: de juiste hulp wordt direct opgeroepen.

Voor vragen over de verschillende knoppen, neem contact met ons op. (Vergelijk de verschillende knoppen in het blok hieronder)

Calamiteiten – bewusteloosheid – automatisch alarmeren

De tweede noodsituatie die wij onderscheiden is de situatie waarbij je tijdens een calamiteit niet meer zelf in staat bent om te alarmeren, oftewel de man-down functie. Hier hebben onze eigen ontwikkelaars een slimme oplossing voor bedacht. De app detecteert de beweging die je maakt, vergelijkbaar met een stappenteller, beweeg je onvoldoende? Dan slaat de app automatisch zelf alarm en weet je zeker dat jij geholpen wordt als er iets gebeurd. Lees meer over ons man-down systeem via onderstaande knop:

Alarmoproepen versturen

Wij vinden dat iedereen overal eenvoudig een alarmoproep moet kunnen versturen. Handmatig via een alarmknop of automatisch door middel van ons innovatieve man-down systeem. Bekijk hieronder welke oplossing het beste aansluit bij uw situatie:

Laagdrempelig

De X-Guard Alarm-app is in te zetten voor verschillende situaties. Veel van onze klanten zijn zakelijke klanten die soms alleen werken of lone workers in dienst hebben. Hierbij kunt je bijvoorbeeld denken aan GGZ-medewerkers en deurwaarders die alleen op huisbezoek gaan, maar ook aan servicemonteurs. Naast een zakelijke oplossing, bedienen wij ook steeds meer particulieren die het prettig vinden om een alarm te kunnen versturen in geval van een calamiteit. Wij zijn continu bezig met het automatiseren van de handelingen en instellingen in de Alarm-app om er zodoende voor te zorgen dat het gebruik van de Alarm-app eenvoudig, automatisch en gebruiksvriendelijk is.

Gebruiksgemak

Zelf bedenken wanneer de X-Guard Alarm-app aan en uit moet staan zou voor u vervelend kunnen zijn, u hoeft immers ook niet te bedenken wanneer u de airbag van uw auto wel of niet aan zet. De X-Guard Alarm-app doet dit daarom vrijwel geheel automatisch voor u. Deze instelling heet ”Automatisch schakelen”. Na het toevoegen van de adressen in de app bepaalt u zelf hoe de app moet schakelen bij het naderen en verlaten van dit adres en hoeft u de knoppen zelf niet meer handmatig in te stellen op het moment dat u op de locatie nadert of wanneer u de locatie verlaat. Lees meer over automatisch schakelen via onderstaande knop:

Iedereen, echt iedereen.

Naast individuele personen, kunnen wij ook de rol van het BHV-oproepsysteem, het zuster oproepsysteem of die van vergaderzaal beveiliging vervullen. Lees meer over ons BHV-oproepsysteem via onderstaande knop:

Tip! De onderstaande tabel kan zijwaarts gescrold worden.

Beschikbare hulp
Mensen dichtbij
24/7 Alarmcentrale
Inzet van politie
Inzet van mobiele surveillanten
Sleutelhouders
Geen kosten per alarm
Gratis mobiele surveillant
Basis
X-Guard Alarm

€ 13,95
excl. BTW per gebruiker per maand
Kies pakket
Hoog Risico
X-Guard Alarm

€ 38,95
excl. BTW per gebruiker per maand
Kies pakket
Maatwerk
Betaal de beveiliging per uur

Aanvullende mogelijkheden
 • Variabel contract met onbeperkt aantal gebruikers
 • SLA voor totaal beheer
 • Configuraties op maat
 • Overzichtelijk (beheer)dashboard
 • Toestelbeheer
 • Persoonlijke X-Guard-adviseur
 • Eenvoudig uit te breiden
 • Goedkoper bij grote aantallen
Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte op maat
Neem contact op

Hulp nodig bij het maken van een keuze?

Gratis persoonsbeveiligingsscan

Iedereen Overal Veilig

U bent pas veilig wanneer u verzekerd kunt zijn dat hulp snel ter plekke is. Bekijk hieronder een combinatie van verschillende oplossingen waarmee hulp zo snel mogelijk ter plekke kan zijn.

Onze referenties

X-Guard is trots dat zij de leverancier mag zijn voor een groot aantal vertrouwde partners en bedrijven. Al jarenlang maken onze klanten gebruik van de beveiliging van X-Guard.

Kunnen wij u helpen?

Begin vandaag met X-Guard

Probeer gratis
Adviesgesprek

X-Guard maakt gebruik van cookies.

Als je onze website gebruikt, ga je ermee akkoord dat we cookies plaatsen. Meer informatie vindt je in ons privacy statement.