Iedereen kan alarmeren

  • Mobiel alarmeren met X-Guard Alarm
  • Eenvoudig alarmeren met één druk op de knop
  • Automatisch alarmeren (man-down)
  • Inzetbaar als BHV-oproepsysteem
Probeer gratis
Adviesgesprek

Hoe werkt het?

1
U verstuurt een alarm
2
Mensen dichtbij (of BHV) binnen 200m worden opgeroepen om te helpen
3
Niemand beschikbaar? De alarmcentrale wordt opgeroepen en bepaald of de politie moet worden ingezet
4
Bij twijfel worden appgebruikers binnen een straal van 2000m opgeroepen om te kijken wat er aan de hand is
5
Niemand binnen 2000m oproepbaar? Mobiele surveillant of sleutelhouders worden ingezet

Alarmeer met de X-Guard Alarm-app

De X-Guard Alarm-app maakt het voor iedereen die de beschikking heeft over een smartphone mogelijk om alarm te slaan tijdens een noodsituatie.

Met de X-Guard Alarm-app kan iedereen overal een alarm versturen: er wordt direct een verbinding gemaakt met de juiste hulpverlening. De hulpverlening kan afkomstig zijn van mensen of collega’s dichtbij of, na verificatie door onze alarmcentrale, van politie en/of ons landelijk netwerk van mobiele surveillancebedrijven.

De X-Guard Alarm-app is door ons eigen team van specialisten gebouwd en wordt continu doorontwikkeld. Hierbij worden zowel Android (zoals Samsung) als iOS (iPhone) smartphones ondersteund.

Agressie en geweld & calamiteiten

Bij verschillende situaties horen verschillende behoeftes en verschillende veiligheidsoplossingen. Wij onderscheiden agressie- en geweldssituaties en calamiteiten.

Agressie en geweld
”Stil” alarmeren met een alarmknop

Allereerst de ”agressie-en-geweld-situatie”. Bij dit soort situaties is het niet wenselijk om ”zichtbaar” met een telefoon te alarmeren. Alarmeren wilt u in geval van agressie en geweld doen zonder dat de belager dit door heeft – een stil alarm. Wij hebben een aantal alarmknoppen ontwikkeld waarmee een stil alarm verstuurt kan worden:

  • Bluetooth Alarmknop –  Een Bluetooth Alarmknop kan eenvoudig worden gekoppeld aan de X-Guard Alarm-app. Zodoende hoeft de telefoon niet gepakt of ontgrendeld te worden om een alarm te versturen en kan eenvoudig met één druk op de alarmknop (3 seconden) een alarm worden verzonden. De alarmknop kan in de app worden gekoppeld aan de paniek– of assistentieknop.
  • Uitgebreide Alarmknop – Het gebruik van een smartphone om mee te alarmeren heeft erg veel voordelen, zo is de locatiebepaling beter, hoef je slechts één apparaat bij je te dragen, hoef je maar één apparaat te laden en heb je maar één simkaart nodig. Toch zijn er nog genoeg mensen die liever gebruik maken van een apart Alarm Device. Om deze reden hebben wij ook een Alarm Device in ons assortiment opgenomen. Natuurlijk voorzien van de laatste hard- en software en voorzien van camera’s en belfunctie waardoor dit Alarm Device ook ingezet kan worden als mobiele telefoon en in de nabije toekomst zelfs als bodycam in combinatie met de X-Guard Alarm-app.
  • Eenvoudige Alarmknop – Met de Eenvoudige X-Guard alarmknop ben je Overal Veilig, ook op plekken waar geen internet aanwezig is! X-Guard heeft een eenvoudige alarmknop ontwikkeld waarmee met één druk op de knop een alarm verstuurt kan worden. In het geval van nood hoeft u enkel de ronde knop in te drukken: de juiste hulp wordt direct opgeroepen.

Calamiteiten
Automatisch alarmeren – man-down 

De tweede noodsituatie die wij onderscheiden is de situatie waarbij je tijdens een calamiteit niet meer zelf in staat bent om te alarmeren, oftewel de man-down functie. Hier hebben onze eigen ontwikkelaars een slimme oplossing voor bedacht. De app detecteert de beweging die je maakt, vergelijkbaar met een stappenteller, beweeg je onvoldoende? Dan slaat de app automatisch zelf alarm en weet je zeker dat jij geholpen wordt als er iets gebeurd. Lees meer over ons man-down systeem via onderstaande knop:

Laagdrempelig & gebruiksvriendelijk

De X-Guard Alarm-app is in te zetten voor verschillende situaties. Veel van onze klanten zijn zakelijke klanten die soms alleenwerken of ”alleenwerkers” (lone workers) in dienst hebben. Hierbij kunt je bijvoorbeeld denken aan GGZ-medewerkers en deurwaarders die alleen op huisbezoek gaan, maar ook aan servicemonteurs. Naast een zakelijke oplossing, bedienen wij ook steeds meer particulieren die het prettig vinden om een alarm te kunnen versturen in geval van een calamiteit. Wij zijn continu bezig met het automatiseren van de handelingen en instellingen in de Alarm-app om er zodoende voor te zorgen dat het gebruik van de Alarm-app eenvoudig, automatisch en gebruiksvriendelijk is.

Automatisch schakelen

Zelf bedenken wanneer de X-Guard Alarm-app aan en uit moet staan zou voor u vervelend kunnen zijn, u hoeft immers ook niet te bedenken wanneer u de airbag van uw auto wel of niet aan zet. De X-Guard Alarm-app doet dit daarom vrijwel geheel automatisch voor u. Deze instelling heet ”Automatisch schakelen”. Na het toevoegen van de adressen in de app bepaalt u zelf hoe de app moet schakelen bij het naderen en verlaten van dit adres en hoeft u de knoppen zelf niet meer handmatig in te stellen op het moment dat u op de locatie nadert of wanneer u de locatie verlaat. Lees meer over automatisch schakelen via onderstaande knop:

Man-down & BHV

X-Guard biedt, naast een alarmknop voor individuel, ook innovatieve systemen voor het oproepen van de bedrijfshulpverlening (BHV) en voor het automatisch alarmeren bij calamiteiten (man-down).

 

Het man-down systeem van X-Guard

X-Guard biedt een innovatief man-down systeem. Door middel van de Risico-knop in de X-Guard Alarm-app wordt beweging gecontroleerd: alléén op plekken en tijden waarop beveiliging nodig is. Wanneer er gedurende de ingestelde tijd onvoldoende beweging wordt gedetecteerd, zal de telefoon automatisch een alarm versturen.

Het BHV oproepsysteem van X-Guard

Door middel van het gebruik van de X-Guard Alarm-app kunnen BHV’ers direct een alarmoproep ontvangen en sneller en efficiënter worden opgeroepen. De app gaat automatisch aan wanneer de BHV’er in de vestiging komt. Buiten de vestiging gaat de app automatisch uit. Tevens controleerd de app of er voldoende BHV’ers oproepbaar zijn in de vestiging

Wat kost het?

Wij vinden dat Iedereen, Overal, Veilig moet zijn. Voor de één is dat 24/7 of gedurende de werkuren, voor de ander is beveiligen incidenteel nodig: men wil tenslotte niet betalen voor iets wat niet gebruikt wordt. Klik op onderstaande knop voor meer informatie over onze prijzen en pakketten.

Begin vandaag met X-Guard

Probeer gratis
Adviesgesprek
Kunnen wij u helpen?