Alarmknop koppelen

Hieronder vindt u de uitleg hoe u uw Bluetooth Alarmknop kunt koppelen aan de app in een aantal eenvoudige stappen. Zorg er allereerst voor dat de Bluetooth op uw telefoon aanstaat.

Wilt u deze uitleg als video?

Open het menu door linksboven op de blauwe knop met de drie horizontale streepjes te klikken. Klik vervolgens ‘’wijzig instellingen’’. Klik op het pijltje dat achter ‘’Bluetooth Alarmknoppen’’ staat. Klik hier op ‘’knop toevoegen’’.  Kies de knop die u heeft: een met het X-Guard Logo of een met een ander logo. De koppeling is in beide gevallen hetzelfde.

Wij gaan een X-Guard knop koppelen. Klik op de knop met het X-Guard logo. Om uw knop vervolgens te koppelen houdt u de knop ongeveer 10 seconden ingedrukt. Wanneer de connectie gemaakt is klikt u op ‘’koppelen’’.

De knop staat automatisch in het systeem met een standaard naam. Deze kunt u zelf gemakkelijk aanpassen door hier een naam naar keuze in te vullen.

Geef bij ‘’Functie van de knop’’ aan welk soort alarm u wilt maken wanneer u op de knop drukt:

  • Wilt u dat de knop een test alarm maakt, selecteer dan het Groene Alarm;
  • Wilt u dat de knop een assistentie alarm maakt selecteer dan het Oranje Alarm;
  • Of wilt u dat de knop een paniek alarm maakt selecteer dan het Rode Alarm;

Wanneer u de functie van de knop geselecteerd heeft, mag u hieronder selecteren welke alarmknop u gebruikt. Klik vervolgens op ‘’opslaan’’. De knop is nu toegevoegd aan het lijstje met Bluetooth alarmknoppen.

Als u nu op het blauwe pijltje linksboven klikt, komt u terug in het startscherm van de X-Guard Alarmapp. Als het goed is ziet u nu linksboven op het startscherm een wit X-Guard logootje waar een ééntje instaat. Als u nu uw gekoppelde alarmknop 1 seconde indrukt, ziet u dat het x-guard logootje linksboven eventjes beweegt. Zo kunt u makkelijk controleren of uw alarmknop is gekoppeld.

U kunt de knopinstellingen ten alle tijden wijzigen door op hetzelfde x-guard logootje te klikken om vervolgens de instellingen van de gewenste alarmknop te bewerken.

Nog handig om te weten: in de bluetoothknop zit een knoopcel batterij welke ongeveer twee jaar mee zal gaan. Controleer tijdig of uw knop nog functioneert of maak een reminder in uw agenda zodat u uw batterij op tijd kunt vervangen.