Alarmknop koppelen

Hieronder vindt u de uitleg hoe u uw Bluetooth Alarmknop en de Flic 1 kunt koppelen aan de Alarm-app in een aantal eenvoudige stappen. Zorg er allereerst voor dat de Bluetooth op uw telefoon aanstaat.

 

Bluetooth Alarmknop koppelen

Open het menu door linksboven op de blauwe knop met de drie horizontale streepjes te klikken. Klik vervolgens ‘’wijzig instellingen’’. Klik op het pijltje dat achter ‘’Bluetooth Alarmknoppen’’ staat. Klik hier op ‘’knop toevoegen’’.  Kies de knop met het X-Guard Logo.

Wij gaan een X-Guard knop koppelen. Klik op de knop met het X-Guard logo. Om uw knop vervolgens te koppelen houdt u de knop ongeveer 10 seconden ingedrukt. Wanneer de connectie gemaakt is klikt u op ‘’koppelen’’.

De knop staat automatisch in het systeem met een standaard naam. Deze kunt u zelf gemakkelijk aanpassen door hier een naam naar keuze in te vullen.

Geef bij ‘’Functie van de knop’’ aan welk soort alarm u wilt maken wanneer u op de knop drukt:

 • Wilt u dat de knop een test alarm maakt, selecteer dan het Groene Alarm;
 • Wilt u dat de knop een assistentie alarm maakt selecteer dan het Oranje Alarm;
 • Of wilt u dat de knop een paniek alarm maakt selecteer dan het Rode Alarm;

Wanneer u de functie van de knop geselecteerd heeft, mag u hieronder selecteren welke alarmknop u gebruikt. Klik vervolgens op ‘’opslaan’’. De knop is nu toegevoegd aan het lijstje met Bluetooth alarmknoppen.

Als u nu op het blauwe pijltje linksboven klikt, komt u terug in het startscherm van de X-Guard Alarmapp. Als het goed is ziet u nu linksboven op het startscherm een wit X-Guard logootje waar een ééntje instaat. Als u nu uw gekoppelde alarmknop 1 seconde indrukt, ziet u dat het x-guard logootje linksboven eventjes beweegt. Zo kunt u makkelijk controleren of uw alarmknop is gekoppeld.

U kunt de knopinstellingen ten alle tijden wijzigen door op hetzelfde x-guard logootje te klikken om vervolgens de instellingen van de gewenste alarmknop te bewerken.

Nog handig om te weten: in de bluetoothknop zit een knoopcel batterij welke ongeveer twee jaar mee zal gaan. Controleer tijdig of uw knop nog functioneert of maak een reminder in uw agenda zodat u uw batterij op tijd kunt vervangen.

Voor iPhone-gebruikers: Als de verbinding tussen de app en de Bluetooth Alarmknop mislukt, start u uw telefoon opnieuw op en probeert u het opnieuw.

Flic 1 alarmknop koppelen

Voor het koppelen van een Flic 1 knop is het van belang om de Flic app te downloaden en om hier in te loggen of een nieuw account aan te maken. Wanneer u ingelogd bent klikt u op het tabje ”Phone” en vervolgens aan de onderaan het scher op ”+”. Volg vervolgens de instructies op uw scherm op de knop te koppelen. Wanneer u de knop in de Flic app gekoppeld heeft, gaat u terug naar de X-Guard Alarm-app om de koppeling te maken met de app.

Open het menu door linksboven op de blauwe knop met de drie horizontale streepjes te klikken. Klik vervolgens ‘’wijzig instellingen’’. Klik op het pijltje dat achter ‘’Bluetooth Alarmknoppen’’ staat. Klik hier op ‘’knop toevoegen’’.  Kies hier voor de Flic knop (ander logo).

Uw Flic 1 is nu gekoppeld.

Is mijn alarmknop (nog) goed gekoppeld?

U kunt in de Alarm-app controleren of uw alarmknop nog gekoppeld is aan de Alarm-app. Dit kunt u doen door de app te openen op uw telefoon zodat het beginscherm zichtbaar is. Boven in het scherm ziet u een blauw bolletje staan met een X-Guard icoontje er in. Als u nu kort op de knop drukt, ziet u dat dit blauwe bolletje beweegt – hij ”knijpt in”. Wanneer het bolletje beweegt op het moment dat u de knop indrukt, is de knop nog correct gekoppeld. Zo niet, is het van belang uw knop (opnieuw) te koppelen. 

Foutmeldingen bij koppelen

Tijdens het koppelen kunnen fouten optreden. Bij verschillende foutmeldingen horen verschillende oplossingen. Bekijk deze hieronder:

Foutmelding 3: onbekende fout
Herstart de telefoon, als dat niet voldoende is reset de knop.

Foutmelding 5: al gekoppeld
De knop is al gekoppeld aan een ander toestel. Als dit aanhoudt, reset dan de knop (zie uitleg hieronder).

Foutmelding 6: time out / probleem met connectie
Herstart de telefoon, als dat niet voldoende is reset de knop.

Foutmelding 15: te veel apps
Deze knop is aan te veel apps gekoppeld.

Foutmelding 20: te veel connecties
Er zijn te veel knoppen gekoppeld aan deze telefoon

Elke andere error
Voer een reset van de knop uit en herstart de telefoon.

Knop reset

 • Indien te knop in een omhulsel zit, dan is inbussleutel 2.0 nodig om de knop te openen
 • Batterij eruit halen
 • Batterij er in plaatsen
 • DIRECT na het plaatsen van de batterij 10 seconden de knop inhouden
 • Bij loslaten zie je de rode LED 3x snel knipperen
 • Je kan de knop nu koppelen

Foutmeldingen bij indrukken knop

De knop kan 3 kleuren LED teruggeven bij het indrukken:

 1. Groen: alles is in orde, de app heeft het signaal ontvangen
 2. Oranje: de knop is gekoppeld maar we hebben geen verbinding en het bericht is (nog) niet verzonden
 3. Rood: er trad een fout op, het event wordt niet verzonden

Meer weten?

Wilt u meer weten over de X-Guard Alarm-app, de Bluetooth Alarmknop of het vervangen van de batterij van de Bluetooth Alarmknop? Klik dan op een van de knoppen hieronder:

Op zoek naar meer informatie?