Training & uitlegsessies

X-Guard geeft uitleg over de installatie, registratie en werking van X-Guard Alarm. X-Guard wenst alléén het allerbeste uit de app te halen om zodoende haar missie Iedereen Overal Veilig te verwezenlijken. Wij vinden het daarom belangrijk dat onze appgebruikers goed weten hoe zijn eenvoudig de app kunnen installeren. Na een vlotte en eenvoudige installatie en registratie zullen appgebruikers meteen beveiligd zijn!

Train de trainer
Trainingssessie op locatie

Bij onze missie Iedereen Overal Veilig hoort een goede training aan de mensen die nieuwe appgebruikers helpen bij het installeren en registeren. Met een goede training voorkomen wij dat mensen die de app nog niet kennen of die nieuw in de organisatie zijn, onbeveiligd aan het werk gaan. Door middel van een uitgebreide trainingssessie op locatie wordt een groep van maximaal 15 trainers binnen max. twee uur klaargestoomd voor het trainen van nieuwe appgebruikers. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden (info@x-guard.nl of bel naar 088 126 12 12). 

Uitlegsessie nieuwe appgebruikers
Uitgebreide uitleg: online of op locatie 

De uitlegsessie (online of op locatie) wordt gegeven aan een groep van maximaal 15 nieuwe appgebruikers. Wij zullen deze uitlegsessie in overleg met u inplannen. Voor het inplannen van de uitlegsessie(s) hebben wij een aantal gegevens van de deelnemers nodig zodat wij heb kunnen uitnodigen via een datumplanner (inschrijving). Indien u ons voorziet van de volgende informatie, kunnen wij de (online) uitlegsessie vlot voor u plannen:

 • Op welke datum(s) moeten de uitlegsessie(s) plaatsvinden of mogen wij de data voor u kiezen?
 • Op welk(e) tijdstip(pen) moeten de uitlegsessie(s) plaatsvinden of mogen wij dit voor u kiezen
 • Het aantal deelnemers en hun e-mailadressen
 • Mogen wij de deelnemers uitnodigen via een datumprikker (inschrijving)
 • Online of op locatie? Online: mag dit via Teams? Op locatie: wat is uw adres?
 • Wat vinden jullie belangrijk dat wij behandelen (qua inhoud)
 • Taal (indien anders dan Nederlands)

Normaal gesproken nodigen wij de deelnemers via een datumprikker uit. In de datumprikker kunnen zij zich inschrijven (voor een bepaalde datum). In de mail staat tevens de Teamslink (bij een online uitlegsessie), de instructie omtrent het registreren en installeren en de benodigde QR code. Tijdens de uitlegsessie gaan we dieper in op de oplossing waar de organisatie of het bedrijf voor heeft gekozen. Dit doen wij aan de hand van onze website, navigatie door de Alarm-app via schermdelen en aan het eind demonstreren we via de Alarm Manager hoe een alarm binnenkomt. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden (info@x-guard.nl of bel naar 088 126 12 12). 

Opfriscursus
Online of op locatie

Maken u en/of uw medewerkers al een tijdje gebruik van X-Guard Alarm en bent u geïnteresseerd in een cursus waarin wij nog een keer het alarmeren met X-Guard Alarm en de verdere mogelijkheden aan u uitleggen? Dan is de opfriscursus van X-Guard (online of op locatie) een goede keuze. De opfriscursus wordt gegeven aan een groep van maximaal 15 personen voor een duur van maximaal twee uur. Bent u geïnteresseerd? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden (info@x-guard.nl of bel naar 088 126 12 12). 

Webinar

X-Guard organiseert twee keer per maand een online webinar via Teams. Tijdens deze sessie leggen wij het gebruik van de X-Guard Alarm-app uit. Appgebruikers kunnen zich aanmelden voor de online webinar (via onderstaande knop). Bent u een nieuwe appgebruiker en heeft u vragen over het gebruik van de Alarm-app? Schroom dan niet om u aan te melden. Gebruik je de Alarm-app al een tijdje? Je kunt altijd aanschuiven voor een opfrisser of wellicht heb je vragen over veranderingen / updates of het alarmeren.

 

Wat vertellen wij tijdens de uitlegsessies

Tijdens de trainingen en uitlegsessies gaat een medewerker van X-Guard een aantal zaken laten zien en uitleggen via de website, de Alarm-app (schermdelen) en de Alarm Manager (hoe werkt alarmeren?). Per uitlegsessie verschild de inhoud aangezien de opvolging, de manier van alarmeren etc. verschild per bedrijf of organisatie. Wij zorgen er dus voor dat de deelnemers goed geïnformeerd worden over de specifieke manier van alarmeren waarvan uw bedrijf of organisatie gebruikmaakt. Een aantal belangrijke onderwerpen worden hieronder besproken.

De website
Waar kan ik alle informatie vinden? 

Via onze website www.x-guard.nl is alle informatie omtrent X-Guard Alarm te vinden. Dit is de reden dat wij beginnen met het demonstreren van onze website. Bij vragen over bepaalde zaken kunnen appgebruikers altijd terugvallen op de website en de uitgebreide uitlegpagina’s.

De X-Guard Alarm-app
Hoe werkt de Alarm-app?

We zullen door middel van het delen van een telefoonscherm via Teams (of op het scherm op locatie) door de Alarm-app navigeren. We zullen stap voor stap de onderdelen en functies in de app (welke interessant zijn voor hen) bespreken. Voor deelnemers is het handig én verstandig om de Alarm-app vóór de uitlegsessie alvast te downloaden en het registratieproces te voldoen. Op deze manier kunnen zij makkelijk mee-navigeren en vragen stellen over zaken waar zij tegenaan lopen.

Installatie en registratie

Een belangrijk onderdeel in de training is de uitleg over de installatie en registratie van de X-Guard Alarm-app en de stappen die hierbij gevolgd moeten worden. Het heeft onze voorkeur dat er voorafgaande de training met behulp van een informatieve mail, de app al geïnstalleerd en geregistreerd is.

De Alarm Manager
Hoe werkt alarmeren? 

Via onze Alarm Manager (het platform waarmee onze centralisten werken) laten wij zien hoe het versturen van een alarmoproep werkt. We vragen één van de deelnemers om een alarm te versturen via de Alarm-app en vervolgens laten wij zien hoe de alarmoproep binnenkomt via de Alarm Manager. We zullen duidelijk aangegeven wat men kan verwachten qua hulp die wordt geboden en de te verwachten tijdspanne waarbinnen de hulp tijdens een alarm zal arriveren. Tijdens de demonstratie van de Alarm Manager laten wij het volgende zien:

 • Verloop opvolging (hoe wordt de hulp ingezet?)
 • Wat er van een appgebruiker die een alarmoproep verstuurt wordt verwacht;
 • Wat er van een appgebruiker die een alarmoproep wil ontvangen wordt verwacht;
 • Wat de rol van de centralist in onze alarmcentrale is.

Uiteraard is er voldoende ruimte voor vragen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de X-Guard Alarm-app, het installatie- en registratieproces, de uitlegsessies of de Alarm Manager? Klik op een van de onderstaande knoppen.

Op zoek naar meer informatie?