De X-Guard Alarm-app

Met de X-Guard Alarm-app kan iedereen overal een alarm versturen: er wordt direct een verbinding gemaakt met de juiste hulpverlening. De hulpverlening kan afkomstig zijn van mensen dichtbij of, na verificatie door onze alarmcentrale, van politie en/of ons landelijk netwerk van mobiele surveillancebedrijven.

Ook kan er een draagbare Bluetooth Alarmknop worden gekoppeld aan de app. U hoeft dan niet uw telefoon te pakken en/of te ontgrendelen om een alarm te versturen. De Bluetooth Alarmknop is verkrijgbaar als een all-in-one set met een riemclip, nekkoord en sleutelhanger en de set kan uitgebreid worden met een polsband.

Lay-out van het beginscherm van de Alarm-app

Op deze pagina zal uitleg gegeven worden over de lay-out en de functionaliteiten van het beginscherm c van de X-Guard Alarm app.

Alarmeren via de app

Via de app kunnen eenvoudig verschillende alarmen worden verstuurd:

 • Paniekknop: gebruik in geval van nood. Er wordt een luisterverbinding opgezet met de alarmcentrale. De centralist zal de situatie waarnemen en bepalen welke hulp het beste ingeschakeld kan worden. De politie of een mobiele surveillant kan worden ingezet door de centralist.
 • Assistentieknop: gebruik in het geval een situatie niet betrouwbaar is. Er is géén directe paniek. Wanneer deze knop wordt gebruikt wordt er een spreekluister verbinding opgezet en u kunt overleggen hoe te handelen.
 • Testalarm: om te testen of de app goed functioneert, kan een testalarm worden gemaakt. Vervolgens word per e-mail een bevestiging voor goed functioneren gestuurd.
 • RISICO-knop (man-down alarm): zet ‘’Eigen Beveiliging’’ op ‘’Risico’’ in het geval van een risicovolle situatie.

Met een Bluetooth Alarmknop via de app alarmeren

Een Bluetooth Alarmknop kan worden gekoppeld aan de X-Guard Alarm-app. Zodoende hoeft de telefoon niet gepakt of ontgrendeld te worden om een alarm te versturen en kan eenvoudig met één druk op de alarmknop (3 seconden) een alarm worden verstuurt. De alarmknop kan in de app worden gekoppeld aan de paniek of assistentieknop.

De Bluetooth Alarmknop is verkrijgbaar in verschillende varianten:

 • Set als riemclip, nekkoord en sleutelhanger (in één)
 • Bereid de set uit met een polsband.

De X-Guard Alarm-app kan 24/7 geïnstalleerd worden. Iedereen kan de app installeren en zich vervolgens eenvoudig registreren: directe beveiliging volgt na registratie

Technische informatie

 • Meerdere Bluetooth Alarmknoppen kunnen worden gekoppeld aan de app.
 • De Bluetooth Alarmknop bevat een knoopcelbatterij CR2032.
 • De levensduur van deze batterij is ca. drie jaar. U krijgt een melding in de app als de batterij bijna leeg is.
 • Zorg ervoor dat de batterij tijdig vervangen wordt zodat uw veiligheid gegarandeerd blijft.
 • Verwissel de batterij door de achterzijde van uw alarmknop de verwijderen en de witte alarmknop uit de zwarte behuizing te halen. Aan de achterzijde van de witte alarmknop zit een rond plaatje die u een halve slag naar links kunt draaien om de knop te openen. Het openen van de knop kan redelijk lastig zijn, daarom adviseren wij u om de beschermfolie van de achterzijde even te verwijderen zodat u de knop even tijdelijk ergens op kunt plakken voor meer grip. Na het verwisselen van de batterij kunt u de achterzijde weer aanbrengen door deze een halve slag naar rechts te draaien.
 • Na het wisselen van de batterij kun u de knop weer terug plaatsen in de zwarte behuizing.
 • LET OP! boven het logo van X-Guard zit een led (rood, oranje of groen) zorg er voor dat deze led in de uitsparing van de behuizing komt te zitten zodat u deze goed kunt zien.
 • Bij opnieuw inloggen in de app, moet de Bluetooth Alarmknop opnieuw worden gekoppeld met de app. Dit kan via het menu in de X-Guard Alarm-app: ‘’Wijzig instellingen’’ > ‘’Bluetooth Alarmknoppen’’.
 • De maximale afstand die tussen de telefoon en de Bluetooth Alarmknop kan zitten om te alarmeren, is afhankelijk van tussenliggende wanden en vloeren. Wij adviseren om altijd de telefoon en de alarmknop in dezelfde ruimte te gebruiken. Buiten in een open veld is de afstand tussen uw telefoon en alarmknop maximaal 25 meter.
 • X-Guard kan de functie van de scherm- en Bluetooth Alarmknoppen op maat personaliseren en indelen. Neem hiervoor contact met ons op.
 • Er kunnen meerdere Bluetooth Alarmknoppen gekoppeld worden met de app.
 • Wanneer een telefoon (alléén Samsung X-Cover) aan de zij- of bovenkant een extra knop heeft voor instelbare functies, kan deze ook ingesteld worden als alarmknop. Een bluetooth alarmknop is in dit geval overbodig.

X-Guard maakt gebruik van cookies.

Als je onze website gebruikt, ga je ermee akkoord dat we cookies plaatsen. Meer informatie vindt je in ons privacy statement.