De X-Guard Alarm-app & de Bluetooth Alarmknop

Met de X-Guard Alarm-app kan iedereen overal een alarm versturen: er wordt direct een verbinding gemaakt met de juiste hulpverlening. De hulpverlening kan afkomstig zijn van mensen of collega’s dichtbij (binnen een straal van 200m of 2000m) of, na verificatie door onze alarmcentrale, van politie en/of ons landelijk netwerk van mobiele surveillancebedrijven.

Ook kan er een draagbare Bluetooth Alarmknop worden gekoppeld aan de app. U hoeft dan niet uw telefoon te pakken en te ontgrendelen om een alarm te versturen. De Bluetooth Alarmknop is verkrijgbaar als een all-in-one set met een riemclip, nekkoord en sleutelhanger. De set kan uitgebreid worden met een polsband.

De X-Guard Alarm-app

Met de X-Guard Alarm-app kan iedereen overal een alarm versturen: er wordt direct een verbinding gemaakt met de juiste hulpverlening. De hulpverlening kan afkomstig zijn van mensen dichtbij of, na verificatie door onze alarmcentrale, van politie en/of ons landelijk netwerk van mobiele surveillancebedrijven.

Alarmeren via de app

Via de app kunnen eenvoudig verschillende alarmoproepen worden verstuurd:

 • Paniekknop: gebruik in geval van nood. Er wordt een luisterverbinding opgezet met de alarmcentrale. De centralist zal de situatie waarnemen en bepalen welke hulp het beste ingeschakeld kan worden. De politie of een mobiele surveillant kan worden ingezet door de centralist.
 • Assistentieknop: gebruik in het geval een situatie niet betrouwbaar is. Er is géén directe paniek. Wanneer deze knop wordt gebruikt wordt er een spreek-luisterverbinding opgezet en u kunt met de centralist overleggen hoe u het beste kunt handelen. De centralist kan bijvoorbeeld bij u aan de telefoon blijven tot een situatie weer veilig is.
 • Testalarm: om te testen of de app goed functioneert, kan een testalarm worden gemaakt. Vervolgens word per e-mail een bevestiging voor goed functioneren verzonden.
 • RISICO-knop (man-down alarm): zet ‘’Eigen Beveiliging’’ op ‘’Risico’’ in het geval van een risicovolle situatie.

De X-Guard Alarm-app kan 24/7 geïnstalleerd worden. Iedereen kan de app installeren en zich vervolgens eenvoudig registreren: directe beveiliging volgt na registratie.

Met een Bluetooth Alarmknop via de app alarmeren

De Bluetooth Alarmknop kan worden gekoppeld aan de X-Guard Alarm-app. Zodoende hoeft de telefoon niet gepakt of ontgrendeld te worden om een alarm te versturen en kan er eenvoudig met één druk op de alarmknop (3 seconden) een alarm worden verstuurt. De alarmknop kan in de app worden gekoppeld aan de paniek of assistentieknop.

De Bluetooth Alarmknop is verkrijgbaar in verschillende varianten:

 • Set als riemclip, nekkoord en sleutelhanger (in één)
 • U kunt de set uitbreiden met een polsband

Bekijk via onderstaande knop hoe u de Bluetooth Alarmknop (set) in elkaar kunt zetten

De X-Guard Alarm-app kan 24/7 geïnstalleerd worden. Iedereen kan de app installeren en zich vervolgens eenvoudig registreren: directe beveiliging volgt na registratie

Instructiekaartjes

X-Guard levert eenvoudige instructiekaartjes in de vorm en het formaat van een visitekaartje (zie afbeelding). Op de kaartjes staat een simpele instructie omtrent het alarmeren en het gebruik van de X-Guard Alarm-app. U kunt de kaartjes eenvoudig en gratis aanvragen via onderstaande knop.

Technische informatie

 • Meerdere Bluetooth Alarmknoppen kunnen worden gekoppeld aan de app.
 • De Bluetooth Alarmknop bevat een knoopcelbatterij CR2032.
 • De levensduur van deze batterij is ca. drie jaar. U krijgt een melding in de app als de batterij bijna leeg is.
 • Zorg ervoor dat de batterij tijdig vervangen wordt zodat uw veiligheid gegarandeerd blijft.
 • Verwissel de batterij door de achterzijde van uw alarmknop te verwijderen en de witte alarmknop uit de zwarte behuizing te halen. Aan de achterzijde van de witte alarmknop zit een rond plaatje die u een halve slag naar links kunt draaien om de knop te openen. Het openen van de knop kan redelijk lastig zijn, daarom adviseren wij u om de beschermfolie van de achterzijde even te verwijderen zodat u de knop tijdelijk ergens op kunt plakken voor meer grip. Na het verwisselen van de batterij kunt u de achterzijde weer aanbrengen door deze een halve slag naar rechts te draaien.
 • Na het wisselen van de batterij kun u de knop weer terug plaatsen in de zwarte behuizing.
 • LET OP! boven het logo van X-Guard zit een klein led lampje (rood, oranje of groen) zorg er voor dat het led lampje in de uitsparing van de behuizing komt te zitten zodat u deze goed kunt zien.
 • Bij opnieuw inloggen in de Alarm-app, moet de Bluetooth Alarmknop opnieuw worden gekoppeld met de app. Dit kan via het menu in de X-Guard Alarm-app: ‘’wijzig instellingen’’ > ‘’Bluetooth alarmknoppen’’.
 • De maximale afstand die tussen de telefoon en de Bluetooth Alarmknop kan zitten om te alarmeren, is afhankelijk van tussenliggende wanden en vloeren. Wij adviseren om altijd de telefoon en de alarmknop in dezelfde ruimte te gebruiken. Buiten in een open veld is de afstand tussen uw telefoon en alarmknop maximaal 25 meter.
 • X-Guard kan de functie van de scherm- en Bluetooth Alarmknoppen op maat personaliseren en indelen. Neem hiervoor contact met ons op.
 • Wanneer een telefoon (alléén Samsung X-Cover) aan de zij- of bovenkant een extra knop heeft voor instelbare functies, kan deze ook ingesteld worden als alarmknop. Een bluetooth alarmknop is in dit geval overbodig.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de X-Guard Alarm-app, de Bluetooth Alarmknop en hoe u deze in elkaar kunt zetten, het alarmeren via Samsung XCover of het vervangen van de batterij in de Bluetooth Alarmknop? Klik dan op een van de knoppen hieronder:

Op zoek naar meer informatie?

X-Guard maakt gebruik van cookies.

Als je onze website gebruikt, ga je ermee akkoord dat we cookies plaatsen. Meer informatie vindt je in ons privacy statement.