De X-Guard Alarm-app & de Bluetooth Alarmknop

Met de X-Guard Alarm-app kan iedereen overal eenvoudig een alarm versturen en direct verbinding maken met de juiste hulpverlening. Of het nu gaat om hulp van mensen in de buurt (binnen een straal van 200 meter of 2000 meter) of, na verificatie door onze alarmcentrale, van de politie en ons landelijke netwerk van mobiele surveillancebedrijven.

Daarnaast bieden we de mogelijkheid om een draagbare Bluetooth Alarmknop aan de app te koppelen. Met deze Bluetooth Alarmknop hoeft u uw telefoon niet te pakken en te ontgrendelen om een alarm te versturen. De Bluetooth Alarmknop is verkrijgbaar als een all-in-one set, compleet met een riemclip, nekkoord en sleutelhanger. De set kan zelfs worden uitgebreid met een handige polsband

De X-Guard Alarm-app

Met de X-Guard Alarm-app kan iedereen overal eenvoudig een alarm versturen en direct verbinding maken met de juiste hulpverlening. Deze hulp kan afkomstig zijn van mensen in uw directe omgeving of, na verificatie door onze alarmcentrale, van de politie en/of ons landelijke netwerk van mobiele surveillancebedrijven.

Alarmeren via de app

De X-Guard Alarm-app biedt verschillende opties voor het versturen van alarmoproepen:

 • Paniekknop: Gebruik deze knop in geval van nood. Er wordt een luisterverbinding opgezet met onze alarmcentrale. Onze centralist zal de situatie beoordelen en bepalen welke hulp het meest geschikt is, zoals het inzetten van de politie of een mobiele surveillant.
 • Assistentieknop: De Assistentieknop is bedoeld voor situaties waarin er geen directe paniek is, maar waarin de situatie onbetrouwbaar aanvoelt. Wanneer u deze knop gebruikt, wordt er een spreek-luisterverbinding tot stand gebracht, waardoor u direct kunt overleggen met onze centralist. De centralist staat klaar om met u te bespreken welke stappen het beste genomen kunnen worden. Bovendien kan de centralist aan de lijn blijven totdat de situatie als veilig wordt beschouwd. In geval van nood kan de centralist ook hulp inroepen van mensen in uw directe omgeving of van een surveillant. Denk hierbij bijvoorbeeld aan tilhulp als een patiënt uit bed is gevallen.
 • Testalarm: Voor het testen van de app-functionaliteit kunt u een testalarm verzenden. U ontvangt vervolgens een bevestiging per e-mail om te bevestigen dat de app naar behoren werkt.om te testen of de app goed functioneert, kan een testalarm worden gemaakt.
 • RISICO-knop (man-down alarm): Gebruik deze knop om uw beveiligingsstatus naar ‘Risico’ te wijzigen in het geval van een potentieel gevaarlijke situatie.

De X-Guard Alarm-app kan 24/7 geïnstalleerd worden. Iedereen kan de app installeren en zich vervolgens eenvoudig registreren: directe beveiliging volgt na registratie.

Met een Bluetooth Alarmknop via de app alarmeren

Met een Bluetooth Alarmknop kunt u naadloos alarm slaan via de X-Guard Alarm-app. U hoeft uw telefoon niet uit uw zak te halen of te ontgrendelen om een alarm te activeren. Met slechts één druk op de alarmknop (3 seconden ingedrukt houden) wordt er direct een alarm verstuurd. Deze alarmknop kan in de app worden gekoppeld aan zowel de paniek of assistentieknop.

De Bluetooth Alarmknop is beschikbaar in verschillende varianten, waaronder een set met een riemclip, nekkoord en sleutelhanger, allemaal in één. U heeft ook de mogelijkheid om de set uit te breiden met een handige polsband.

Raadpleeg de onderstaande knop voor gedetailleerde instructies over hoe u de Bluetooth Alarmknop (set) kunt monteren.

De X-Guard Alarm-app kan 24/7 worden geïnstalleerd. Iedereen kan de app installeren en zich vervolgens eenvoudig registreren, waarna directe beveiliging beschikbaar is.

Instructiekaartjes

De beschrijving van de instructiekaartjes is helder. Hier zijn geen verdere suggesties nodig. Het is duidelijk dat de kaartjes in de vorm en het formaat van visitekaartjes zijn en dat ze eenvoudige instructies bevatten over het gebruik van de X-Guard Alarm-app. De vermelding van de mogelijkheid om de kaartjes gratis aan te vragen via de knop is ook nuttig.

Technische informatie

 • Meerdere Bluetooth Alarmknoppen kunnen worden gekoppeld aan de app.
 • De Bluetooth Alarmknop bevat een knoopcelbatterij CR2032.
 • De levensduur van deze batterij is ongeveer drie jaar. U ontvangt een melding in de app wanneer de batterij bijna leeg is. Zorg ervoor dat de batterij tijdig wordt vervangen om uw veiligheid te waarborgen.
 • Om de batterij te vervangen, verwijdert u de achterkant van uw alarmknop en haalt u de witte alarmknop uit de zwarte behuizing. Aan de achterzijde van de witte alarmknop bevindt zich een rond plaatje dat u een halve slag naar links kunt draaien om de knop te openen. Het openen van de knop kan enigszins lastig zijn, daarom adviseren wij u om de beschermfolie aan de achterzijde tijdelijk te verwijderen, zodat u de knop tijdelijk ergens kunt bevestigen voor meer grip. Na het vervangen van de batterij plaatst u de achterkant weer door deze een halve slag naar rechts te draaien.
 • Nadat u de batterij hebt vervangen, kunt u de knop weer terugplaatsen in de zwarte behuizing. LET OP! Boven het X-Guard-logo bevindt zich een klein ledlampje (rood, oranje of groen). Zorg ervoor dat het ledlampje in de uitsparing van de behuizing komt te zitten, zodat u dit goed kunt zien.
 • Bij het opnieuw inloggen in de Alarm-app moet de Bluetooth Alarmknop opnieuw worden gekoppeld aan de app. Dit kan worden gedaan via het menu in de X-Guard Alarm-app: ‘Wijzig instellingen’ > ‘Bluetooth alarmknoppen’.
 • De maximale afstand tussen de telefoon en de Bluetooth Alarmknop waarbinnen alarmering mogelijk is, is afhankelijk van tussenliggende wanden en vloeren. Wij raden aan om altijd de telefoon en de alarmknop in dezelfde ruimte te gebruiken. Buiten, in een open veld, is de maximale afstand tussen uw telefoon en de alarmknop ongeveer 25 meter.
 • X-Guard kan de functie van de scherm- en Bluetooth Alarmknoppen op maat personaliseren en indelen. Neem hiervoor contact met ons op.
 • Wanneer een telefoon (alleen Samsung X-Cover) aan de zijkant of bovenkant een extra knop heeft voor instelbare functies, kan deze ook worden ingesteld als alarmknop. In dit geval is een Bluetooth Alarmknop overbodig.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de X-Guard Alarm-app, de Bluetooth Alarmknop en hoe u deze in elkaar kunt zetten, het alarmeren via Samsung XCover of het vervangen van de batterij in de Bluetooth Alarmknop? Klik dan op een van de knoppen hieronder:

Op zoek naar meer informatie?